Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna

SGLŠ Postojna je uspešna, domačna in sodobna šola, prepoznavna tako v regiji in Sloveniji kot tudi v Evropi. Je srednja šola s tradicijo, ki usposablja dijake za poklice gozdar in gozdarski tehnik, tehnik zdravstvene nege in bolničar – negovalec ter mizar. V sklopu šole deluje tudi dijaški dom, kjer čas teče drugače.

Vstopi v svet SGLŠ Postojna …

in reci DA izzivom, ki ti jih ponujamo.

Prenos kakovostnega znanja je poslanstvo zaposlenih v SGLŠ Postojna. Naši izkušeni učitelji, predani mentorji in vzgojitelji so odlični strokovnjaki na svojem področju. V pestrem naboru izbirnih predmetov in krožkov boš lahko razvijal svoje talente in pridobival veščine ter si utrl pot v življenju. Zato – reci DA znanju.

Šola se vse bolj odpira moderni Evropi in vsak dijak ima možnost spoznati stroko v tujini. Mednarodne izmenjave, strokovne ekskurzije, inovativni projekti, prostovoljno delo in tekmovanja obogatijo z novim znanjem, pa tudi spremenijo naš pogled na svet in ljudi, ki prebivamo na skupnem planetu. Zato – reci DA širjenju obzorij.

Čas narekuje spremembe in SGLŠ Postojna od začetkov 1959 pljuje s spremembami, ki jo iz leta v leto delajo boljšo. Šola je danes moderna, ekološko usmerjena, raznolika. Dobra opremljenost nudi pogoje, ki omogočajo kakovostno vzgojno-izobraževalno delo, zato se boš veščin, spretnosti in znanj iz svojega področja učil v sodobno opremljenih učilnicah in na vrhunski opremi – dobrih strojih in napravah. Zato – reci DA novostim.

Pri vsem tem pa ne boš nikoli sam. Ob tebi bodo prijatelji. Tisti, s katerimi boš sedel pri pouku. Pa tisti, ki jih boš spoznal na šolskih taborih, pri različnih krožkih in s katerimi si boš delil sobo v našem dijaškem domu. V SGLŠ Postojna ustvarjamo spodbudno okolje, v katerem se vsi udeleženci dobro počutijo. Zato – reci DA prijateljstvu.

Reci torej DA vsem izzivom, ki ti jih ponujamo, pridi k nam po znanje in uresniči svoje sanje.

Vabilo na informativna dneva