Zadnje opozorilo

Zadnje opozorilo

Sporočila za javnost, Obvestila za javnost, Kmetijstvo, Obvestila  | 
Zadnje opozorilo

Kmetijske nevladne organizacije opozorile na nevzdržni položaj slovenskega kmetijstva, v katerega nas vodijo nepremišljene odločitve odločevalcev in evropska Skupna kmetijska politika

Na današnji novinarski konferenci pred Državnim zborom so predstavniki kmetijskih nevladnih organizacij (KGZS, Sindikat kmetov Slovenije, Zadružna zveza Slovenije, Zveza kmetic Slovenije in Zveza slovenske podeželske mladine) predstavili svoja stališča glede vse bolj nevzdržnega položaja, v katerem se nahaja slovenski kmet. Kmetje so namreč izgubili potrpljenje. Predolgo so bili tiho in dopustili, da jim drugi narekujejo, kako kmetovati na svoji zemlji. Ves čas poslušajo obljube, ki niso nikoli izpolnjene.

Zato so danes predstavili svoje zahteve.  Tako med drugim zahtevajo poštene, uresničljive in kmetu dostopne intervencije in zahteve ter spodbudno okolje za kmetovanje! Kmet je namreč skozi stoletja in generacije skrbel za naravo, okolje in obdelano krajino. Rezultat kmetovega dela je sedanje zeleno slovensko podeželje in blaginja slovenskih državljanov. Zato ne smemo dovoliti, da se to uniči, saj poti nazaj ni.

Predsednik KGZS Roman Žveglič je k temu še dodal, da je položaj slovenskega kmeta tako kritičen, da je današnji protest le odziv na te razmere. Hkrati je tudi poudaril: »Pri tem protestu ne gre samo za kmete, temveč za celotno družbo. Zato pozivamo potrošnike, da naj izbirajo in kupujejo hrano slovenskega porekla, naj bodo to lokalni izdelki, ki so tudi izbrane kakovosti.«

Na koncu so enotno pozvali, da je sedaj zadnji čas, da se  prisluhne težavam slovenskega kmeta in skupaj poiščemo rešitve za prihodnost slovenskega kmetijstva. To ni samo naša pravica, to je naša skupna odgovornost.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.