V iskanju rešitve

V iskanju rešitve

Ekonomika in davki, Gospodarjenje, Obvestila za javnost, Kmetijstvo, Gospodarjenje  |   |  Preberite stališče KGZS
FURS je prejel napačne podatke, zato nekateri izračuni niso pravilni

FURS je prejel napačne podatke, zato nekateri izračuni niso pravilni

Odziv FURS glede izračuna pristojbin za gozdne ceste

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je glede na naš poziv po preverjanju pravilnosti podatkov katastrskega prihodka gozdnih zemljišč in iz tega izhajajočih izračunov pristojbin za gozdne ceste poslala sporočilo, ki ga navajamo v celoti:

"Finančna uprava je 6. 5. 2022 izdala 184.564 odločb o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021.  Za nekatere zavezance je Finančna uprava po trenutno znanih informacijah prejela napačne vhodne podatke, ki jih Finančni upravi posredujejo zunanji viri, in sicer podatek o višini katastrskega dohodka od gozdnih zemljišč, zaradi česar je bil pri določenih zavezancih posledično izračun napačen. Podatka o številu takšnih zavezancih še nimamo. Čeprav na Finančni upravi nismo odgovorni za napačne izračune katastrskega dohodka, bomo po dokončni razjasnitvi morebitnih napak v posredovanih podatkih aktivno pristopili k rešitvi zadeve.

Vsem zavezancem, ki so v prejšnjih dneh prejeli odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021, svetujemo, da z vložitvijo pritožbe trenutno še počakajo. V Finančni upravi bomo v primeru potrditve napake do sredine prihodnjega tedna poiskali rešitev za sanacijo te problematike in o tem obvestili javnost."

Nazaj

Prihajajoči dogodki