Rešen zaplet glede roka poravnave plačila

Rešen zaplet glede roka poravnave plačila

JSKS, Zbornica svetuje, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Poravnane davčne obveznosti za dodelitev mesečnega temeljnega dohodka bo Finančna uprava RS preverjala na dan 9. 4. 2020. Za uveljavljanje ukrepa oprostitve plačila prispevkov pa je kljub temu treba imeti poravnane vse zapadle davčne obveznosti na dan vložitve izjave.

Ključne besede: Izredna pomoč, koronavirus

Glede zapleta v zvezi z rokom poravnave plačilnih obveznosti do države z Vlade RS sporočajo: »Nikakor ne želimo, da bi zgolj neizvajanje medbančnega plačilnega prometa določene zavezance prikrajšalo za upravičenost do pomoči, zato bomo na Finančni upravi stanje davčnih obveznosti preverjali na dan 9. 4. 2020, ko rok za plačilo akontacije za marec 2020 še ni potekel.

To pomeni, da dejstvo, da akontacije za mesec marec 2020 morda do 10. aprila 2020 še niste plačali, ne bo pomenilo izgube pravice do mesečnega temeljnega dohodka.«

Obenem OPOZARJAJO, da je za uveljavljanje ukrepa oprostitve plačila prispevkov treba imeti poravnane vse zapadle davčne obveznosti na dan vložitve izjave preko eDavkov. To pomeni, da je potrebno akontacijo za marec 2020 plačati čim prej oziroma pred vložitvijo izjave.

Obvestilo se navezuje na predhodno opozorilo TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!