Protikoronski ukrepi podaljšani do 26. februarja

Protikoronski ukrepi podaljšani do 26. februarja

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Trženje in promocija, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Vlada je na včerajšnji današnji dopisni seji za en teden podaljšala protikoronske odloke na področju prodaje vozil, javnega prevoza potnikov, vzgoje in izobraževanja ter prodaje blaga in storitev.

Ključne besede: Koronavirus, epidemija, vladni ukrepi, testiranje

Kot so sporočili z vlade, bodo odloki veljali do 26. februarja 2021. Gre za odloke, ki med drugim določajo način izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, pogoje za uporabo javnega prevoza in žičniških naprav, pravila glede izvajanja dejavnosti s področja vzgoje in izobraževanja ter pogoje za ponujanje in prodajo blaga in storitev potrošnikom.

O tem, kaj ukrepi pomenijo za kmetije v smislu prodaje na kmetiji in prodaje na tržnici, smo že pisali na povezavi TUKAJ.

Kot smo že pisali odloki predvidevajo tudi obveznost rednega testiranja na novi koronavirus. Vendar se učiteljem, prodajalcem in drugim, pa tudi potrošnikom, kjer odloki to predvidevajo, ne bo treba testirati, če imajo dokazilo o cepljenju proti covidu-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni.

Nazaj

Prihajajoči dogodki