Povejte svoje mnenje

Povejte svoje mnenje

Kmetijstvo in okolje, Zbornica svetuje, Stališča in pripombe, Obvestila za javnost, Kmetijstvo, Varstvo rastlin  |   |  Preberite stališče KGZS
Povejte svoje mnenje

Še do ponedeljka, 19. septembra, je čas, da poveste svoje mnenje glede evropskega predloga Uredbe o trajnostni rabi fitofarmacevtskih sredstev (SUR) in predlaganih izjemnih zaostritev pri uporabi FFS. 

KGZS je odločno proti zmanjšanju uporabe fitofarmacevtskih sredstev (FFS), saj so slovenski kmetje že zdaj zaradi strogih omejitev in manj registriranih FFS v Sloveniji v precej slabšem in nekonkurenčnem položaju v primerjavi s kmeti iz drugih držav članic. Več o stališču KGZS si lahko preberete TUKAJ.

Ker gre za zelo pomembno odločitev, ki bo v veliki meri vplivala na slovensko kmetijstvo, je dobrodošlo vsako mnenje in odziv, ki ga pošljemo v Bruselj. Priložnost oddati oziroma povedati svoje mnenje imate tudi vi, saj je v času javne razprave možno prek spletne strani: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12413-Pesticidi-trajnostna-raba-posodobljena-pravila-EU-_sl oddati svoje mnenje.

Zato izkoristite to možnost in povejte, kaj si mislite o predlagani uredbi. In pohitite, saj je rok za sodelovanje 19. september!

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Dopolnilne dejavnosti , Trženje in promocija

Vabilo na strokovno srečanje v perutninarstvu

12. 10. 2022 ob 08:30

Območje KGZS Zavoda Ptuj

Vabimo vas na strokovno srečanje s področja zootehnika - perutninarstvo, ki je organizirano v okviru podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja PRP Slovenije 2014-2022.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri