Ne hitite s pritožbo

Ne hitite s pritožbo

Zbornica svetuje, Ekonomika in davki, Obvestila za javnost, Kmetijstvo  | 
Ne hitite s pritožbo

Glede rešitve težav in zapletov v zvezi z izračuni katastrskega dohodka gozdnih zemljišč naj bi bilo več znanega že ta teden

V prejšnjem tednu smo FURS opozorili na morebitne napake pri izračunu katastrskega dohodka gozdnih zemljišč za leto 2021. FURS je v odzivu pojasnil, da vsem zavezancem, ki so v prejeli odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021, svetuje, da z vložitvijo pritožbe trenutno še počakajo. Rešitve za sanacijo problematike in obvestilo javnosti so na finančni upravi napovedali za sredino tega tedna.

Na KGZS prejemamo veliko vprašanj davčnih zavezancev glede morebitne pritožbe na odločbo o odmeri obveznosti iz kmetijstva. Glede na znana dejstva lahko ugotovimo, da je FURS odločbe odpremil 6. 5. 2022. Po določbi 85. člena ZDavP-2 se šteje, da je vročitev odločbe opravljena 15. dan od dneva odpreme, datum odpreme je odtisnjen na kuverti. Po tem pravilu je vročitev odločbe uradno opravljena 21. 5. 2022. Zoper odločbo je dovoljena pritožba na Ministrstvo za finance v roku 15 dni od vročitve odločbe. Pritožbeni rok 15 dni od vročitve se torej izteče 5. 6. 2022.

A vseeno z vlaganjem pritožb še ne hitite, saj je bilo s strani FURS rečeno, da bo glede teh zapletov več znano do konca tega tedna. Ko prejmemo pojasnila FURS o možnih rešitvah, vas bomo o tem nemudoma seznanili.

Nazaj

Prihajajoči dogodki