Mejni prehod Robič na meji Slovenija/Italija

Mejni prehod Robič na meji Slovenija/Italija

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Mejni prehod Robič na meji Slovenija/Italija

Prehod skozi začasni mejni prehod Robič na slovensko-italijanski meji je ustavljen. Za izvajanje kmetijskih čezmejnih dejavnosti je potrebno izkazati upravičenost.

Policija je na podlagi Zakona o nadzoru državne meje ustanovila začasni mejni prehod Robič na slovensko-italijanski meji.

Na tem začasnem mejnem prehodu, ki obratuje od 23. 3. do 30. 3. 2020, lahko mejo prestopajo prebivalci Republike Slovenije, ki so dnevni delovni migranti (delajo v Italiji), in osebe, ki izkažejo nujnost prestopa meje zaradi nujnega izvajanja gospodarskih ali kmetijskih čezmejnih dejavnosti.

Dnevni delovni migranti morajo pri prehodu meje imeti pri sebi potrdilo delodajalca, ostali upravičenci pa potrdilo lokalne skupnosti, ki upravičuje nujnost prestopa državne meje.

Več o tem na povezavi tukaj.

Glede prehode za lastnike kmetijskih zemljišč tukaj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Trženje in promocija

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, perutninarstvo

30. 11. 2022 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na »Izvedba demonstracijskega projekta - Uporaba novejših tehnologij ohranjanja energije, zmanjševanje nastajanja plinov in izboljšanja dobrega počutja živali v perutninarski proizvodnji«, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri