Kako do vračila trošarine - vabljeni na spletno predstavitev

Kako do vračila trošarine - vabljeni na spletno predstavitev

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Storitvene dejavnosti, Izobraževanje, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje, Obvestila za javnost, Dopolnilne dejavnosti  | 
mag. Marjan Dolenšek Foto: Agrobiznis-Finance

mag. Marjan Dolenšek Foto: Agrobiznis-Finance

Izobraževanje bo potekalo v petek, 11.02.2022 ob 19.00 prek spleta.

 

Ključne besede: vračilo trošarine, izobraževanje, elektronski zahtevek, kmetijstvo, gozdarstvo, mehanizacija

Namenjeno je vlagateljem, ki želijo sami vnašati elektronski zahtevek za vračilo trošarine za gorivo porabljeno za kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo.

Podani bodo osnovni napotki za vnos v informacijski sistem carine, prikazan bo praktičen vstop v sistem prek eDavkov in vnos zahtevka v eCarino.

Predaval bo specialist za kmetijsko tehniko KGZS - Zavoda Ljubljana mag. Marjan Dolenšek.

Na spletni aplikaciji Zoom se mu lahko pridružite 5 minut pred začetkom. Kliknite na spodnjo povezavo:

https://us02web.zoom.us/j/87460064383?pwd=K0VOcGhNYlVTeEdHMzhrYkd4cEhQZz09

Meeting ID: 874 6006 4383
Passcode: 123456

Ozadje

Od 1. januarja 2022 je vlaganje vseh zahtevkov za vračilo trošarine, tudi za gorivo porabljeno za pogon kmetijske in gozdarske mehanizacije, mogoče le še v elektronski obliki. Zahtevek v elektronski obliki se po 1.1.2022 vloži tudi za vračila, ki se nanašajo na davčno obdobje leta 2021, oziroma za porabljeno gorivo v letu 2021 za fizične osebe, ki zahtevek vlagajo enkrat letno.

Elektronski zahtevek za vračilo trošarine se vloži v informacijski sistem za predložitev dokumentov s področja trošarin (IS E-TROD), do njega pa se dostopa prek sistema eDavki.

V sistem je vstop mogoč z uporabniškim imenom in geslom ali s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Za vlaganje elektronskih zahtevkov je mogoče pooblastiti tudi drugo osebo, tako fizično kot pravno, na primer kmetijsko gozdarski zavod, zadrugo.

O tem smo že pisali TUKAJ. Na povezavi najdete tudi povezave na potrebne obrazce.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.