Finančna pomoč zaradi dviga cen energentov – NUJNO je pravočasno poplačilo zapadlih obveznosti

Finančna pomoč zaradi dviga cen energentov – NUJNO je pravočasno poplačilo zapadlih obveznosti

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Gospodarjenje, Obvestila za javnost, Kmetijstvo  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Člane Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije posebej opozorjamo na nujnost izpolnjevanja pogoja glede pravočasnega poplačila davčnih obveznosti in drugih denarnih nedavčnih obveznosti kot so na primer prispevki iz naslova socialne varnosti.

Ključne besede: finančno nadomestilo, energenti, davčne obveznosti

Predlagamo, da preverite ali imate poplačane zapadle obveznosti! Eden izmed pogojev za pridobitev finančne pomoči so namreč tudi poravnane davčne obveznosti in druge denarne nedavčne obveznosti.

V prvi tretjini marca se namreč predvideva, da bosta sprejeta Odlok o finančnem nadomestilu zaradi vpliva povečanja cen mineralnih gnojil in energentov v kmetijstvu in Odlok o finančnem nadomestilu zaradi vpliva povečanja cen energentov čebelarstvu. Stanje glede poravnanih zapadlih obveznosti se bo preverjalo na dan uveljavitve posameznega Odloka.

Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, bo nosilcem kmetijskih gospodarstev, ki bodo izpolnjevali pogoje, v 30 dneh po uveljavitvi posameznega Odloka, na podlagi podatkov iz uradnih evidenc izdala informativno odločbo. Upravičenec, ki bo ocenil, da je izračun nepravilen ali se z izplačilom ne bo strinjal, bo lahko v 15 dneh od vročitve odločbe vložil ugovor.

O finančni pomoči zaradi dviga cen energentov in pogojih za pridobitev le-te, smo že pisali TUKAJ

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki