Želite svojo kmetijo prilagoditi podnebnim spremembam?

Želite svojo kmetijo prilagoditi podnebnim spremembam?

Kmetijstvo in okolje, Zbornica svetuje, Živinoreja, Rastlinska pridelava, Gospodarjenje, Obvestila za javnost, Kmetijstvo, Projekti, Obvestila  | 
Nova priložnost za sodelovanje v vseevropski mreži demonstracijskih kmetij

Nova priložnost za sodelovanje v vseevropski mreži demonstracijskih kmetij

Vključite se v projekt Climate Farm Demo oziroma v vseevropsko mrežo demonstracijskih kmetij, na katerih se bodo izvajale in prikazovale podnebno pametne rešitve za ogljično nevtralno Evropo.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije se je v projekt vključila leta 2022. V projekt je že vključenih 80 partnerjev iz 27 evropskih držav oziroma bo vanj vključenih 1500 kmetov iz vse Evrope, ki želijo zmanjšati vpliv podnebnih sprememb na njihovi kmetiji in biti vzor vsem ostalim kmetom.

Priložnosti

Climate Farm Demo bo vključenim kmetijam ob prilagajanju na podnebne spremembe nudil podporo in nova znanja. Ponuja naslednje priložnosti:

 • da bo v času projekta (šest let) vaša kmetija deležna dodatnih znanj in podpore s strani usposobljenega kmetijskega svetovalca za podnebne spremembe,
 • da izboljšate tehnične vidike upravljanja vaše kmetije, kot so upravljanje črede, pridelkov, ravnanje s hlevskim gnojem, upravljanje z gnojili itd.,
 • da izboljšate učinkovitost kmetije, zmanjšate stroške poslovanja in vplive na podnebje,
 • da ste obveščeni o možnostih financiranja in ogljično nagrajevalnih mehanizmih,
 • da dostopate do uporabnih metod in orodij za podnebno pametne prakse,
 • da prejemate najnovejše rezultate raziskav in praktičnih rešitev, izdelanih v vaši regiji,
 • Da sodelujete v šestletnem programu medsebojne izmenjave znanj z navzkrižnimi obiski v tujini in na dogodkih v vaši regiji.

Obveznosti

Demonstracijske kmetije so srce Climate Farm Demo mreže. V njej boste:

 • na svoji kmetiji gostili tri predstavitvene dogodke za širšo kmečko javnost,
 • delili svoje izkušnje z izvajanjem ukrepov za prilagajanje podnebnim spremembam in ublažitev njihovih posledic s svojimi somišljeniki,
 • prikazali izvedljivost načrta za prilagajanje podnebnim spremembam in njihovo blažitev za vašo kmetijo skupaj z usposobljenim svetovalcem iz vsebin projekta Climate Farm Demo,
 • se učili od drugih kmetov, ki sodelujejo v diskusijskih skupinah.

Če želite imeti brezplačen dostop do strokovnega znanja in želite izkoristiti znanje o inovacijah ter izkušnje iz znanosti in prakse iz vse Evrope ter ste navdušeni nad izmenjavo izkušenj in učenjem od drugih kmetov, potem je sodelovanje v projektu primerno tudi za vas!

Več informacij bo kmalu na voljo na spletni strani www.climatefarmdemo.eu ali se obrnite na svojega nacionalnega koordinatorja na KGZS:

Za prijavo v projekt izpolnite obrazec, ki je na spletni strani KGZS: https://www.kgzs.si/prijave-in-ankete.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.