Že sedmi posvet Reja drobnice

Že sedmi posvet Reja drobnice

Drobnica  | 
Že sedmi posvet Reja drobnice

Posvet je namenjen rejcem in strokovnjakom s področja reje drobnice, ki se želijo strokovno izpopolnjevati in izvedeti o novostih na področju genetike in selekcije, prehrane in tehnologije reje, zdravstvenega varstva ter ekonomike in trženja.

Zveza društev rejcev drobnice Slovenije v sodelovanju z Oddelkom za zootehniko Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, revijo Drobnica in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije pripravlja 7. strokovni posvet Reja drobnice, ki bo 16. in 17. novembra 2023 v Termah Dobrna.

 

V uvodnem delu bo predstavitev ukrepov skupne kmetijske politike v obdobju od leta 2021 do leta 2027. Na posvetu bo govora tudi o plenilcih. Rejci bodo predstavili primere dobrih praks.

Na posvetu bo podeljeno Zagožnovo priznanje za dosežke na področju reje drobnice, ki se imenuje po dr. Francu Zagožnu, ki ni bil le prodoren znanstvenik, pač pa tudi odličen ovčerejec, zaslužen za ponoven vzpon reje drobnice v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Rok za prijave: 2. november 2023 na e-naslov: drobnica@km-z.si ali telefon 041 680 551.

Podroben program posveta si lahko pogledate TUKAJ in je objavljen tudi na spletnih straneh www.kgzs.si in www.drobnica.si.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Poljedelstvo

Prikaz in predavanja - kombinirane setve različnih vrst rastlin in novi tipi pridelave silaž kot krmne baze za prežvekovalce,

08. 04. 2024 ob 09:00

Gostilni Urška, Plitvica 10A, 9253 Apače

Vabimo vas na brezplačno strokovno predavanje in ogled dobre prakse s področja POLJEDELSTVA – KOMBINIRANE SETVE RAZLIČNIH VRST RASTLIN IN NOVI TIPI PRIDELAVE SILAŽ KOT KRMNE BAZE ZA PREŽVEKOVALCE,  ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, pod ukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.