Že 31. dobrote slovenskih kmetij

Že 31. dobrote slovenskih kmetij

Dopolnilne dejavnosti  | 
Že 31. dobrote slovenskih kmetij

Za sodelovanje na 31. dobrotah slovenskih kmetij so kmetije iz Slovenije in zamejstva prijavile 946 izdelkov iz 15 skupin dobrot. Zaradi pandemije smo začeta ocenjevanja v začetku marca morali prekiniti  in jih nadaljevali konec maja ter v začetku junija.

Ključne besede: Dobrote slovenskih kmetij

Kmetije imajo vse izdelke, ki so jih oddale za ocenjevanje, tudi ocenjene in bodo glede na ocenitev prejele priznanja. Na 31. Dobrotah slovenskih kmetij je nagrajenih s priznanji  835 izdelkov. Kmetije bodo prejele 520 zlatih, 208 srebrnih in 107 bronastih priznanj. Podeljenih bo tudi 91 znakov kakovosti.  Dober odziv in visoka kvaliteta izdelkov  so značilnosti letošnjih Dobrot.

V letu 2020 smo na podlagi zaključkov delavnic o razvoju blagovne znamke Dobrot slovenskih kmetij organizatorji sprejeli korenite spremembe. Razvili smo novo celostno podobo Dobrot, razvili nove znake za označevanje izdelkov, ter sprejeli novo strategijo promocije dobrot. Dobrote slovenskih kmetij so se na ta način pomladile, osvežile in usmerile v večjo tržno prepoznavnost, kar je eden o strateških ciljev nas organizatorjev.

Elektronski katalog

Rezultate letošnjih dobrot bomo objavili v elektronskem katalogu, kjer bodo navedeni poleg priznanja kontaktni podatki kmetij, ki svoje izdelke tudi tržijo. Zaradi pandemije ni bilo možno izvesti razstave dobrot,  zato smo izdelke v ocenjevanju fotografirali in bodo objavljeni v elektronskem katalogu.

Med aktivnostmi, ki smo jo organizatorji izvedli je tudi likovni natečaja na temo: »Bom šel na planine, si mleka nalil.« Od mladih ustvarjalcev osnovnih šol smo prejeli 14 likovnih del, ki jih bomo objavili v elektronski obliki. 

Zaključni dogodki

Zaključno prireditev s tržnico 31. dobrot slovenskih kmetij bomo izvedli v minoritskem samostanu na Ptuju 5. septembra 2020 med 8. in 18. uro.  Ob spremljevalnem programu, razglasitvijo rezultatov,  podelitvah znakov kakovosti, se bodo obiskovalcem predstavile kmetije iz cele Slovenije.

Dan pred zaključno prireditvijo bo v Dominikanskem samostanu organiziran strokovni posvet Sheme kakovosti in pomen povezovanja ponudnikov lokalne hrane v okviru naziva Slovenija - Evropska regija gastronomije   v letu 2021, ki ga pripravljamo skupaj z Zavodom za turizem Ptuj. 

Organizatorji smo poskrbeli, da imajo slovenske kmetije tudi v letošnjem letu senzorično oceno dobrot in bodo prejeli priznanja. Vsem iskreno čestitamo,  domačih okusov željne potrošnike pa vabimo na dobrote slovenskih kmetij, in sicer na Ptuj - mesto tisočerih dobrot.  

Vabilo

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja , Izobraževanje

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

06. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri