Zdravo z naravo!

Zdravo z naravo!

Kmetijstvo in okolje, Trženje in promocija  | 
Sodelovanje na sejmu je priložnost približati se kupcem

Sodelovanje na sejmu je priložnost približati se kupcem

Na 51. sejmu Narava-zdravje se bodo od srede, 20., do sobote, 23. oktobra, predstavljali  številni pridelovalci zdrave, lokalne hrane, z njimi pa bo tudi Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije

KGZS že tradicionalno sodeluje na sejmu Narava zdravje, saj je njeno poslanstvo in delo močno povezano z naravo. Prav tako v sodelovanju z organizatorjem sejma (Gospodarsko razstavišče, d.o.o.) omogočamo našim kmetijam cenejše sodelovanje in jim s tem omogočimo lažji pristop do kupcev ter spodbujamo njihovo tržno usmerjenost.

V okviru velikega razstavnega prostora KGZS se bodo tako predstavile:

Kmetija Kerin v okviru blagovne znamke Ehineceja za vse predstavlja preizkušene in neštetokrat dokazane izdelke iz ameriškega slamnika kot odlične za krepitev imunskega sistema.

Oljarna Kolarič je manjše družinsko podjetje iz Slovenskih goric, natančneje med Svetim Jurijem in In sveto Ano. S pridelavo bučnega olja so se začeli ukvarjati pred 20 leti. Imajo lastno oljarno, med izdelki pa najdete različne vrste olj, namazov in semen.

Kmetijska zadruga Šaleška dolina se predstavlja z blagovno znamko Ekodar, tj. ekološkim mesom. Od začetkov prodaje leta 2010 do danes so največji ponudnik ekološko pridelanega mesa pri nas. Zaradi številnih visokih standardov ekološke pridelave ima meso polnejši okus ter manjšo zamaščenost. V sebi ima tudi več omega 3 maščobnih kislin ter vitaminov. Pri vzreji živali se na njihovih kmetijah ne uporablja GSO, prav tako so prepovedani prehranski dodatki. Posebej pomembno je tudi to, da v ekološki govedini Ekodar ni sledi antibiotikov ali pesticidov.

Na ekološki kmetiji Paldauf živi kot šestčlanska razširjena družina tri generacije. Obdelujejo 30 hektarjev njivskih površin in so s celotno kmetijo v ekološkem kmetovanju. Zanj so se odločili predvsem zato, ker želijo naravi in sebi najboljše, pridelati želijo kar se da zdravo hrano. Želijo si, da pridelke, ki jih pridelajo na njivah, tudi predelajo v hrano oz. jih porabijo za živali na naši kmetiji. Na kmetiji imajo prosto rejo prašičev slovenske avtohtone pasme in kokoši nesnice.

Jeruzalem SAT oljarna in mešalnica Središče d.o.o. tradicijo oljarstva v Središču ob Dravi ohranja iz generacije v generacijo. Bučna semena skrbno izbirajo od lokalnih pridelovalcev, ki jih pridelajo na poljih z največ sonca Prlekije in Prekmurja. Leta proizvodnje in izkušnje oljarjev jim omogočajo, da proizvajajo Štajersko prekmursko bučno olje, ki je pridelano po naravnem tradicionalnem postopku, po receptu naših prednikov. Uvršča se v najvišji kakovostni razred in med slovenske zaščitene posebne kmetijske pridelke oziroma živila z geografsko označbo.

Turistična kmetija Balon je družinska kmetija z 20-letno tradicijo. Nudijo domače suhomesnate izdelke (velikonočne šunke, klobase, slanino, salame) in domače bučno olje (s česnom in s čebulo). Njihova posebnost je jelenova salama, prodajajo pa tudi konjsko salamo in salamo iz mesa krškopoljskega prašiča.

Ekološko posestvo Preščan predstavlja blagovno znamko Nasmeh Narave z ekološko pridelanimi izdelki, ki so certificirani in izdelani z željo, da vam približajo zakladnico blagodejnih učinkov, ki se skrivajo v naravi. Vsa zelišča so pridelana na ekološkem rodovnem posestvu Preščan. Vsi izdelki so ročno delo, narejeni z obilico dobre volje, pristne in čiste energije ter podkovani s strokovnim in tradicionalnim znanjem o zeliščih.
Zavod Seneno meso in mleko je projekt Evropskega partnerstva za inovacije. Namen zavoda je vzpostaviti in optimirati celovito verigo od travnika do krožnika. Zavod si prizadeva za povečanje ugleda in izboljšanja pogojev kmetovanja na OMD območjih z izgradnjo močne blagovne znamke za kvalitetno prirejeno seneno meso in mleko. Vodilni partner je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.

Libona, d.o.o. S.O.P.

Vabljeni ste na sejem, kjer se obeta bogat spremljevalni program s predavanji, okroglimi mizami, delavnicami ipd. Več informacij lahko dobite na www.narava-zdravje.si.

Ob nakupu vstopnice prejmete še brezplačni izvod kataloga, zanimivo branje tudi kot priloga časnika Svet24 in revije Zarja /Jana. Organizator je za varnost in upoštevanje pogojev PCT na sejmu poskrbel še za brezplačno testiranje.

Nazaj

Prihajajoči dogodki