Zakonu naj sledijo ustrezni ukrepi

Zakonu naj sledijo ustrezni ukrepi

Sporočila za javnost  | 
Sprejet je prvi paket ukrepov

Sprejet je prvi paket ukrepov

Na KGZS pozdravljamo in podpiramo sprejem ukrepov za pomoč državljanom in gospodarstvu.

S tem zakonom pričakujemo pomoč tudi za posamezne kmetijske panoge in kmetije, ki so se znašle v težavah zaradi posledic epidemije. Predvsem si želimo, da bi bili ukrepi  operativno dobro pripravljeni in bi omogočili hitro ter učinkovito pomoč.

Hkrati pa smo zelo zaskrbljeni zaradi vse slabšega stanja v posameznih panogah. Ponekod se je prodaja kmetijskih proizvodov močno zaustavila in prihaja tudi do padca odkupnih cen. Na drugi strani pa cene za potrošnike še naprej ostajajo nespremenjene.

Prav tako imamo na KGZS pomisleke, ali so upravičeni do državne pomoči tudi tisti nosilci dejavnosti, ki se ukvarjajo z uvozom hrane, medtem ko imamo pri nas že presežke hrane oziroma kmetijskih proizvodov.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Trženje in promocija

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, perutninarstvo

30. 11. 2022 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na »Izvedba demonstracijskega projekta - Uporaba novejših tehnologij ohranjanja energije, zmanjševanje nastajanja plinov in izboljšanja dobrega počutja živali v perutninarski proizvodnji«, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri