Začetek teka rokov za volilna opravila

Začetek teka rokov za volilna opravila

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost  | 
Začetek teka rokov za volilna opravila

V soboto, 8. avgusta, bodo v skladu s Sklepom o razpisu volitev v svet Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in v svete območnih enot Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije v letu 2020 (Uradni list RS, št. 85/20) začeli teči roki za volilna opravila.

Ključne besede: volitve 2020

S tem se bodo začeli uradni postopki za izvedbo volitev v organe KGZS v letu 2020. Bolj natančen rokovnik za izvedbo volitev si lahko ogledate TUKAJ.

Tako se bodo 14. avgusta na sedežih trinajstih območnih enot KGZS razgrnili volilni imeniki. Namen razgrnitve volilnih imenikov je, da lahko vsakdo pogleda  vanje in zahteva popravek, če podatki niso pravilni oziroma ni vpisan v volilni imenik, pa bi moral biti, ali pa je vpisan, pa ne bi smel biti. Zlasti je pomembno, da so v volilni imenik vpisani vsi, ki nameravajo kandidirati, in vsi, ki bodo podpisali kandidature kot podporniki.

Od 8. avgusta do 5. septembra (do polnoči) lahko pravne osebe -  članice zbornice - vlagajo kandidature. Fizične osebe lahko kandidature vlagajo do 9. septembra do 24.00. Pri tem opozarjamo, da velja rok dospetja, torej mora biti kandidatura do določenega datuma  do 24. ure na sedežu KGZS. Ne velja torej poštni žig, temveč prispetje na sedež KGZS.

Ponovimo še, da je kot dan glasovanja za pravne osebe določena sreda, 30. september, za fizične osebe pa nedelja, 4. oktober.

Vabimo vas, da si TUKAJ pogledate vsa pojasnila in navodila v zvezi z volitvami, da ustrezno vložite kandidature, zlasti pa, da se udeležite glasovanja.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Trženje in promocija

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, perutninarstvo

30. 11. 2022 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na »Izvedba demonstracijskega projekta - Uporaba novejših tehnologij ohranjanja energije, zmanjševanje nastajanja plinov in izboljšanja dobrega počutja živali v perutninarski proizvodnji«, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri