Za sožitje med generacijami

Za sožitje med generacijami

Trženje in promocija  | 
Za sožitje med generacijami

Odprtje sejma Agra v znamenju mladih

"Če bomo cenili delo na podeželju, bodo tako mladi, ki kmetije prevzemajo, kot stari, ki kmetije predajajo, želeli ohraniti kmetijo, saj bodo imeli zagotovljeno socialno varnost. Tako bomo ohranili poseljenost in obdelanost slovenskega podeželja," je v uvodnem pozdravu na odprtju že 56. sejma Agra v Gornji Radgoni poudaril Cvetko Zupančič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS). Dodal je še, da ima tudi letos zbornica pomembno vlogo pri organizaciji in vsebinskem programu sejma, saj že vrsto let prilagajamo naš program aktualnim temam in razmeram v kmetijstvu. Tako bomo letos na osrednjem dogodku ob dnevu zbornice v torek, 28. avgusta, predstavili naše predloge za izhodišča pogajanj glede nove skupne kmetijske politike 2020 - 2027.

Mladi na podeželju

Sicer pa je bilo tako odprtje sejma kot sam sejem posvečen mladim na podeželju. Temu primerno je tudi prilagojen program sejma. Tudi v programu zbornice smo poudarek dali temam, ki so povezane z mladimi. Tako smo v ponedeljek soorganizator srečanja mladih strokovnjakov s področja kmetijstva in agroživilstva, pripravljamo tudi predavanje o podeželju kot priložnosti za mlade kmete in nova delovna mesta, na posvetu Sladkorna pesa nas povezuje pa bo predstavljen uspešen primer povezovanja pridelovalcev kot priložnost za mlade kmete.

Čakajo mnoga priznanja

Na sejmu bomo podelili tudi nekaj priznanj. Tako bodo svoje nagrade prejeli govedorejci, tudi najboljše prašičje reje bodo prišle na svoj račun. Že tradicionalno pa na sejmu podelimo tudi priznanja najboljšim kmetijam iz natečaja S kmetije za Vas. Ves čas sejma pa se bo zbornica predstavljala na velikem razstavnem prostoru v hali B, kamor ste vabljeni, da si ogledate naše delo in se pogovorite z nami.

 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Živinoreja , Živinoreja , Živinoreja

Vabljeni Dan odprtih vrat OC Preska

30. 03. 2023 ob 09:00

OC Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode

Vabljeni na dan odprtih vrat OC Preska, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 9.00 na Osemenjevalnem centru Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.