Za odpravo odločb, stroške odvoza sadre naj prevzame povzročitelj

Za odpravo odločb, stroške odvoza sadre naj prevzame povzročitelj

Kmetijstvo in okolje, Rastlinska pridelava, Obvestila za javnost, Kmetijstvo, Ekološko kmetovanje, varstvo narave in okolja  | 
Za odpravo odločb, stroške odvoza sadre naj prevzame povzročitelj

Policija je sporočila, da so bile na podlagi opravljenih kriminalističnih preiskav vložene kazenske ovadbe v zadevi nezakonito odložene sadre. To pomeni, da so znani osnovni povzročitelji odpadkov, ki so na kmetijske površine navozili sadro pod pretvezo, da gre za apno, ki se sicer uporablja za nevtralizacijo ph-tal.

KGZS se pristojnim inšpekcijskim službam zahvaljuje za sodelovanje pri iskanju rešitev tega zapleta.

Glede na dejstvo, da so sedaj osnovni povzročitelji odpadka znani, predlagamo, da pristojne službe po uradni dolžnosti odpravijo izdane inšpekcijske odločbe.  Prav tako predlagamo, da  dolžnost odvoza sadre naložijo tistemu, ki je sadro proizvedel oziroma je bila podana kazenska ovadba. Osnovno načelo tako slovenske kot evropske zakonodaje je plačilo stroškov s strani osnovnega povzročitelja okoljske obremenitve.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

08. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri