Z vlado o posledicah podnebnih sprememb

Z vlado o posledicah podnebnih sprememb

Kmetijstvo in okolje, Sporočila za javnost, Obvestila za javnost, Kmetijstvo, Obvestila  | 
Srečanje nevladnih kmetijskih organizacij z vlado v Lipovcih (Foto: Vlada RS)

Srečanje nevladnih kmetijskih organizacij z vlado v Lipovcih (Foto: Vlada RS)

V Lipovcih se je predsednik KGZS Roman Žveglič skupaj s predstavniki drugih kmetijskih nevladnih organizacij srečal s predsednikom vlade Robertom Golobom in ministrico Ireno Šinko.

Razpravljali so o težavah, ki pestijo kmete, predvsem o posledicah podnebnih sprememb, kot so suše in vročinski udari. Žveglič je poudaril: »Kmetje smo največje žrtve podnebnih sprememb, zato bo treba hitro najti ustrezne rešitve, če želimo ohraniti slovensko kmetijstvo.« Ena od rešitev bi bila tudi bolj razvejan sistem namakanja in ureditev vodnih zadrževalnikov.

Na srečanju so se dotaknili tudi (ne)ustrezne zemljiške politike, saj mladi kmetje čedalje težje pridejo do ustreznih zemljišč.

Sicer pa je bilo s strani vlade obljubljeno, da bodo občinske komisije začele pospešeno ocenjevati škodo, hkrati pa bo vlada skrajšala te postopke, da bi oškodovanci že letos lahko prejeli izplačila oziroma nadomestila za nastalo škodo.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja

30. 01. 2023 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.