Z vlado o posledicah podnebnih sprememb

Z vlado o posledicah podnebnih sprememb

Kmetijstvo in okolje, Sporočila za javnost, Obvestila za javnost, Kmetijstvo, Obvestila  | 
Srečanje nevladnih kmetijskih organizacij z vlado v Lipovcih (Foto: Vlada RS)

Srečanje nevladnih kmetijskih organizacij z vlado v Lipovcih (Foto: Vlada RS)

V Lipovcih se je predsednik KGZS Roman Žveglič skupaj s predstavniki drugih kmetijskih nevladnih organizacij srečal s predsednikom vlade Robertom Golobom in ministrico Ireno Šinko.

Razpravljali so o težavah, ki pestijo kmete, predvsem o posledicah podnebnih sprememb, kot so suše in vročinski udari. Žveglič je poudaril: »Kmetje smo največje žrtve podnebnih sprememb, zato bo treba hitro najti ustrezne rešitve, če želimo ohraniti slovensko kmetijstvo.« Ena od rešitev bi bila tudi bolj razvejan sistem namakanja in ureditev vodnih zadrževalnikov.

Na srečanju so se dotaknili tudi (ne)ustrezne zemljiške politike, saj mladi kmetje čedalje težje pridejo do ustreznih zemljišč.

Sicer pa je bilo s strani vlade obljubljeno, da bodo občinske komisije začele pospešeno ocenjevati škodo, hkrati pa bo vlada skrajšala te postopke, da bi oškodovanci že letos lahko prejeli izplačila oziroma nadomestila za nastalo škodo.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Delo organov KGZS , Kmetijstvo , Obvestila za javnost

19. vseslovensko srečanje kmetov

09. 10. 2022 ob 12:00

Ponikva in Slom

Na Ponikvi, rojstnem kraju blaženega Antona Martina Slomška, zavetnika kmetov, slovenskega kmetijstva in kmetijskega slovstva, bo v nedeljo, 9. oktobra 2022, potekalo 19. vseslovensko srečanje kmetov.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri