Vrtnarije in cvetličarne ostajajo zaprte

Vrtnarije in cvetličarne ostajajo zaprte

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Storitvene dejavnosti, Trženje in promocija, Rastlinska pridelava, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Med tistimi, ki so zaradi zajezitve epidemije morali začasno ustaviti svojo dejavnost so tudi vrtnarije in cvetličarne. Na nujnost izjem, na katere smo opozorili v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo odgovarjajo s sledečo razlago.

Ključne besede: Koronavirus, epidemija, prodaja, vrtnarije, cvetličarne

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS (Uradni list RS, št. 163/2020) začasno generalno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom, z namenom, da se omeji gibanje prebivalstva in zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

Izjeme od prepovedi so jasno navedene v 2. členu odloka. Izven tega okvira se ne sme ponujati in prodajati blaga in storitev neposredno potrošnikom.

Kot izjema od prepovedi so navedene kmetijske prodajalne, ki lahko obratujejo, ne pa vrtnarije oziroma cvetličarne.

Odlok ne ureja B2B dejavnosti, kar pomeni, da pravne osebe lahko nemoteno poslujejo z drugo pravno osebo.

Dovoljeno je ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo, na primer spletna prodaja ali naročilo po telefonu.

Nazaj

Prihajajoči dogodki