Vračilo preplačila v primeru, ko je bila pristojbina za gozdne ceste že plačana

Vračilo preplačila v primeru, ko je bila pristojbina za gozdne ceste že plačana

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Sporočila za javnost, Ekonomika in davki, Gozdarstvo in lovstvo, Gospodarjenje, Obvestila za javnost, Kmetijstvo  | 
Vračilo preplačila v primeru, ko je bila pristojbina za gozdne ceste že plačana

V zadnjem obdobju ste nekateri zavezanci za plačilo pristojbine za vzdrževanje gozdnih cest že prejeli nove odločbe o odmeri obveznostih iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti za leto 2021. Gre za tiste posameznike, pri katerih je bila zaradi napačnega podatka o rastiščnem koeficientu izvedena napačna odmera pristojbine za vzdrževanje gozdnih cest.

Ključne besede: pristojbina za vzdrževanje gozdne ceste, vračilo

Vsem tistim, ki ste že poravnali svoje obveznosti po prvotni odločbi, kar pomeni, da ste poravnali višje zneske, pojasnjujemo, kako se bo vračalo preplačilo:

  • vsem tistim, pri katerih je preplačilo višje od 10 evrov, bo Finančna uprava RS zneske po uradni dolžnosti vrnila na njihove tekoče račune.  Vračila se predvidevajo v roku 30 dni.
  • Vsem tistim, ki imajo preplačila nižja od 10 evrov, bo Finančna uprava RS znesek preplačila pobotala ob nastanku naslednje davčne obveznosti. Imajo pa tudi v tem primeru posamezniki možnost, da se jim na njihovo zahtevo preplačilo vrne na tekoči račun.

Več o tem smo že pisali TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.