Vpad mrzlega zraka, vpliv na vrtnine in kako naprej

Vpad mrzlega zraka, vpliv na vrtnine in kako naprej

JSKS, Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo, Rastlinska pridelava  | 
Foto Miša Pušenjak

Foto Miša Pušenjak

Sneg, ki so mu sledile nizke nočne temperature, je močno oslabil imunski sistem vrtnin. Na vprašanje kako naprej odgovarja Miša Pušenjak, specialistka za vrtnarstvo na KGZS - Zavodu Maribor.

Ključne besede: Pozeba, vrtnarstvo

Mila zima in zgoden začetek pomladi ter zgodnja vegetacija, potem pa vdori mrzlega zraka, ki je povzročil pozebo ali vsaj poškodbe na rastlinah.

"Sadike plodovk v rastlinjakih ne smejo biti na nižjih temperaturah od 15 oC. Posledice sicer ne bodo vidne na sadikah, poškodovani pa bodo cvetovi, ki so v rastnih vršičkih paradižnika, paprike in jajčevca," opozarja Miša Pušenjak.

Več o tem in tudi kje so rešitve, si lahko preberete v njenem članku na povezavi TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.