Voščilo ob materinskem dnevu

Voščilo ob materinskem dnevu

Sporočila za javnost  | 
Foto Tomo Jeseničnik

Foto Tomo Jeseničnik

Materinski dan je prav poseben praznik, ki ga po vsem svetu praznujemo v spomin na vse matere. V Sloveniji gre za krščanski praznik, ki ga praznujemo na dan Marijinega oznanjenja, torej 25. marca, ko je Marija sprejela povabilo nadangela Gabrijela in postala mati učlovečenega Božjega sina. Največ držav po svetu ga praznuje v maju.

Ključne besede: materinski dan, mame in kmečke žene

"Skozi narodno izročilo nam ob misli na mamo samo po sebi stopi pred oči podoba žene, ki z izrazom zadovoljstva in hvaležnosti reže hlebec kruha in ga rezino za rezino ponuja gruči otrok ob sebi. Tej podobi ni treba ničesar dodati. Je povedna in zgovorna za vse čase. Izraža ljubezen in blaginjo, govori o naporih in uspehu, govori o upanju ljubezni in kruha za vse.

Spoštovane mame, ni besede, ki bi v primernem obsegu zajele vaš trud in predanost, pa tudi številna odpovedovanja in stiske. Dovolite, da vam ob vašem prazniku za vse izrečem iskrena hvala in se v imenu tistih, ki si ne znamo predstavljati življenja brez vas, priklanjam življenjskemu poslanstvu, ki ga opravljate. Zaradi vas je dobro vedno še boljše, vaš kruh ni le živilo in beseda je več kot sporočilo. Vztrajajte in še naprej sejte dobro po poljih in v družinah!"

Roman Žveglič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije

Nazaj

Prihajajoči dogodki