Vnos vlog pri prestrukturiranju vinogradov in napravi novih nasadov

Vnos vlog pri prestrukturiranju vinogradov in napravi novih nasadov

Vinogradništvo in vinarstvo, Kmetijske podpore  | 
Letom se vlogi za sredstva in izjava o posaditvi vinograda (zahtevek za sredstva), oddata izključno elektronsko.

Letom se vlogi za sredstva in izjava o posaditvi vinograda (zahtevek za sredstva), oddata izključno elektronsko.

Obveščamo vinogradnike, da je rok za vložitev in oddajo vlog za namene prestrukturiranja in naprave novih vinogradov v teku. Vlogo je treba oddati med 1.4. - 15. 6. 2020. Lani se je poskusno oddajalo tudi elektronske vloge za sredstva in izjave o posaditvi vinogradov. Z letošnjim letom se vlogi za sredstva in izjava o posaditvi vinograda (zahtevek za sredstva), lahko oddata izključno elektronsko. Predhodno je treba pridobiti tudi dovoljenje za zasaditev vinske trte s strani Upravne enote, kjer se bodoči vinograd tudi nahaja.

Ključne besede: vinogradništvo, prestrukturiranje vinogradov, naprava novih nasadov

Upravičenec (pooblastitelj) lahko vlogo odda sam ali pa za vnos pooblasti nekoga drugega npr. kmetijskega svetovalca.

Za vinogradnike bodo oddajo vlog in izjav izvajali tudi na oddelkih za kmetijsko svetovanje pri KGZS. Kdor želi, da mu vlogo oz. izjavo vnesejo svetovalci, mora dostaviti izpolnjeno in podpisano pooblastilo. Obrazec vam lahko pošljejo elektronsko in ga izpolnjenega in podpisanega pošljete v podpis tudi pooblaščencu (izbranem svetovalcu), nato pa po elektronski pošti na ARSKTRP - torej e-naslov, ki je na pooblastilu, da odprejo dostop pooblaščencu.

Odobritev pooblastila na Agenciji traja nekaj dni, zato je pomembno, da se za tak način odločimo dovolj zgodaj. Pred oddajo vloge je treba na Upravni enoti pridobiti dovoljenje za zasaditev, pred oddajo izjave o posaditvi pa spremembe vpisati v Register pridelovalcev grozdja in vina in sicer dejansko stanje po sortah, podlagah, posajenih trsih in sadilnih razdaljah. (Pripravil: Jernej Martinčič, svetovalec specialist za vinogradništvo, Oddelek za kmetijsko svetovanje, KGZS - Zavod Novo mesto)

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.