Velika požarna ogroženost!

Velika požarna ogroženost!

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Živinoreja, Gozdarstvo in lovstvo, Gospodarjenje  | 
Velika požarna ogroženost!

Prepoved vsakršnega požiganja na prostem! Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 20. marca 2020 na območju celotne države. Razglas ne velja za območja s snežno odejo.

Ključne besede: požarna ogroženost, okolje

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju, poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Pristojni organi bodo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor.

Za kršitelje so, z Uredbo o varstvu pred požarom v naravnem okolju, predvidene visoke globe, ki si jih lahko ogledate na povezavi:

Uredbo o varstvu pred požarom v naravnem okolju najdete TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Trženje in promocija

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, perutninarstvo

30. 11. 2022 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na »Izvedba demonstracijskega projekta - Uporaba novejših tehnologij ohranjanja energije, zmanjševanje nastajanja plinov in izboljšanja dobrega počutja živali v perutninarski proizvodnji«, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri