Vaše mnenje je pomembno, sodelujte v mednarodni spletni raziskavi glede uporabe gnojil na biološki osnovi

Vaše mnenje je pomembno, sodelujte v mednarodni spletni raziskavi glede uporabe gnojil na biološki osnovi

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Gospodarjenje, Zelenjadarstvo  | 
Foto: ELO

Foto: ELO

Vse, ki se ukvarjate s kmetijsko pridelavo vabimo, da se odzovete na prošnjo Evropske organizacije lastnikov zemljišč ELO, ki pripravlja strategijo uporabe bioloških gnojil. Izpolnjevanje ankete vam bo vzelo približno 15 minut.

Ključne besede: gnojila, raziskava, anketa, ELO

Gnojila imajo pomembno vlogo pri rasti rastlin in uspešnosti kmetovanja. V zadnjih stotih letih je razvoj novih gnojil povzročil skokovit napredek kmetijske pridelave, žal se večina proizvedenih gnojil zanaša na mineralne vire, ki so omejeni. Prihodnost naj bi odprla možnosti uporabi gnojil na biološki osnovi.

Z namenom bolje poznati odnos pridelovalcev hrane ter njihove pripravljenosti glede uporabe gnojil na biološki osnovi, so Evropska organizacija lastnikov zemljišč (ELO), DLV (United Experts) in Univerza v Gentu, zasnovali mednarodno spletno raziskavo. Pridobljene informacije naj bi omogočile oblikovanje strategij Evropske komisije za spodbujanje uporabe bioloških gnojil ob upoštevanju mnenj kmetijskih pridelovalcev. Več o tem TUKAJ.

Raziskava bo temeljila na mnenju oseb, ki delajo v kmetijstvu. Rezultati raziskave bodo glavno orodje pri pogajanjih strategij spodbujanja uporabe gnojil na biološki osnovi na nivoju Evropske komisije. Tako je vsako mnenje dobrodošlo in pomembno.

Anketa traja približno 15 minut, posredovani podatki bodo anonimni in uporabljeni le kot del akademskega raziskovanja.

Izpolnete jo lahko v različnih jezikih, žal med njimi ni slovenščine, a na dolgem seznamu se bo zagotovo našel jezik, ki vam je blizu. Vnaprej najlepša hvala za sodelovanje!

Anketo najdete TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki