Vaše mnenje je pomembno, sodelujte v mednarodni spletni raziskavi glede uporabe gnojil na biološki osnovi

Vaše mnenje je pomembno, sodelujte v mednarodni spletni raziskavi glede uporabe gnojil na biološki osnovi

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Gospodarjenje, Zelenjadarstvo  | 
Foto: ELO

Foto: ELO

Vse, ki se ukvarjate s kmetijsko pridelavo vabimo, da se odzovete na prošnjo Evropske organizacije lastnikov zemljišč ELO, ki pripravlja strategijo uporabe bioloških gnojil. Izpolnjevanje ankete vam bo vzelo približno 15 minut.

Ključne besede: gnojila, raziskava, anketa, ELO

Gnojila imajo pomembno vlogo pri rasti rastlin in uspešnosti kmetovanja. V zadnjih stotih letih je razvoj novih gnojil povzročil skokovit napredek kmetijske pridelave, žal se večina proizvedenih gnojil zanaša na mineralne vire, ki so omejeni. Prihodnost naj bi odprla možnosti uporabi gnojil na biološki osnovi.

Z namenom bolje poznati odnos pridelovalcev hrane ter njihove pripravljenosti glede uporabe gnojil na biološki osnovi, so Evropska organizacija lastnikov zemljišč (ELO), DLV (United Experts) in Univerza v Gentu, zasnovali mednarodno spletno raziskavo. Pridobljene informacije naj bi omogočile oblikovanje strategij Evropske komisije za spodbujanje uporabe bioloških gnojil ob upoštevanju mnenj kmetijskih pridelovalcev. Več o tem TUKAJ.

Raziskava bo temeljila na mnenju oseb, ki delajo v kmetijstvu. Rezultati raziskave bodo glavno orodje pri pogajanjih strategij spodbujanja uporabe gnojil na biološki osnovi na nivoju Evropske komisije. Tako je vsako mnenje dobrodošlo in pomembno.

Anketa traja približno 15 minut, posredovani podatki bodo anonimni in uporabljeni le kot del akademskega raziskovanja.

Izpolnete jo lahko v različnih jezikih, žal med njimi ni slovenščine, a na dolgem seznamu se bo zagotovo našel jezik, ki vam je blizu. Vnaprej najlepša hvala za sodelovanje!

Anketo najdete TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja

30. 01. 2023 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.