Varstvo rastlin na VVO I - dopolnjen seznam

Varstvo rastlin na VVO I - dopolnjen seznam

Kmetijstvo in okolje  | 
Varstvo rastlin na VVO I - dopolnjen seznam

Objavljen je dopolnjen seznam prepovedanih aktivnih snovi za najožja vodovarstvena območja (VVO I)

Uredbe o vodovarstvenih območjih na najožjih vodovarstvenih območjih (VVO I) precej omejujejo rabo fitofarmacevtskih sredstev (FFS). Pri varstvu rastlin imajo prednost  nekemični ukrepi (mehanski, biološki in biotehniški ukrepi) ter uporaba tistih kemičnih ukrepov in tistih FFS, ki jih je dovoljeno uporabljati v ekološki pridelavi. Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) vsako leto objavi seznam aktivnih snovi, ki jih je na VVO I popolnoma prepovedano uporabljati. Pri tem se upošteva vsa FFS, ki so registrirana v Republiki Sloveniji ter podatke o toksičnosti in možnem spiranju aktivnih snovi v podzemno vodo.

V letu 2021 je tako na VVO I prepovedano uporabljati naslednje aktivne snovi: bentazon, dikamba, dikloprop-p, dimetaklor, flufenacet, flurokloridon, klopiralid, klorantraniliprol, mcpa, mekoprop-p (mcpp-p), metalaksil/metalaksil-m, metamitron, metazaklor, metribuzin, nikosulfuron, petoksamid, rimsulfuron, S-metolaklor, terbutilazin, tritosulfuron.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Storitvene dejavnosti

Vabljeni Predstavitev bivanja starejših na kmetiji

24. 06. 2021 ob 10:00

Kmetija Grobelnik, Podvrh 39, Zabukovje...

Bivanje starejših na kmetiji je nova oblika zagotavljanja namestitve starejših oseb v domačem okolju. Gre za način celodnevne ali dnevne namestitve za tiste, ki želijo z različnimi aktivnostmi na podeželju zapolniti jesen življenja. Na drugi strani pa je odlična poslovna priložnost za kmetije, ki lahko z novo dopolnilno dejavnostjo pridobivajo dodatni prihodek. Še posebej je primerna za kmetije, katerih člani imajo veščine in sposobnosti dela s starejšimi, ranljivejšimi in znajo animirati starejše z aktivnostmi iz vsakdanjika na kmetiji.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri