Vabljeni v mednarodno šolo mladih rejcev

Vabljeni v mednarodno šolo mladih rejcev

Zbornica svetuje, Prireja mleka, Govedoreja, Trženje in promocija, Izobraževanje, Živinoreja  | 
Vabljeni v mednarodno šolo mladih rejcev

Priznana rejska organizacija Društvo rejcev govedi črno-bele pasme bo tudi letos organizirala Mednarodno šolo mladih rejcev, kjer se mladi rejci naučijo priprave, vodenja in predstavitve živali za razstave, fotografiranje in druge javne prireditve ter se pomerijo med seboj, kdo zna lepše pripraviti žival in kdo jo zna najlepše predstaviti publiki.

Ključne besede: govedoreja, ocenjevanje živali, razstava, izobraževanje

Vabljeni vsi mladi rejci, ki se navdušujejo za rejo vrhunskih krav. To izobraževanje bodo izvedli eksperti iz Nizozemske, Švice in Irske. Za prevajanje bo poskrbljeno.

Mednarodna šola bo potekala na Srednji kmetijski šoli na Grmu pri Novem mestu s pričetkom v torek 4. julija 2023 ob 12. uri in se bo končala s finalnim tekmovanjem v petek 7. julija 2023 ob 15. uri.

Udeleženci te Mednarodne poletne šole dobijo mednarodni certifikat! Najbolje uvrščeni mladi rejci se bodo udeležili mednarodnega tekmovanja mladih rejcev oktobra 2023 v Montichiari (Italija). 

Šolo priporočamo vsem mladim rejcem vseh pasem v starosti od 14. leta naprej! Cena te mednarodne šole je 200 evrov (+DDV).

Prijave zbiramo na sedežu Društva rejcev govedi črno-bele pasme  do 10. junija 2023 oz. do zasedbe mest! Prijavite se lahko po elektronski pošti: Marija.Klopcic@bf.uni-lj.si ali po telefonu (01) 3203 855, 041 546 484.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Poljedelstvo

Prikaz in predavanja - kombinirane setve različnih vrst rastlin in novi tipi pridelave silaž kot krmne baze za prežvekovalce,

08. 04. 2024 ob 09:00

Gostilni Urška, Plitvica 10A, 9253 Apače

Vabimo vas na brezplačno strokovno predavanje in ogled dobre prakse s področja POLJEDELSTVA – KOMBINIRANE SETVE RAZLIČNIH VRST RASTLIN IN NOVI TIPI PRIDELAVE SILAŽ KOT KRMNE BAZE ZA PREŽVEKOVALCE,  ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, pod ukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.