Vabljeni na Podeželje v mestu - velika noč na podeželju

Vabljeni na Podeželje v mestu - velika noč na podeželju

Kmetijstvo in okolje, Zbornica svetuje, Sporočila za javnost, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Vabljeni na Podeželje v mestu - velika noč na podeželju
V soboto, 23. marca, bo med 8. in 14. uro na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zaživelo Podeželje v mestu – velika noč na podeželju.

Ključne besede: Podeželje v mestu, KGZS, kmetijstvo, hrana, Ljubljana, tržnica, velika noč

Na stojnicah se boste srečali z gospodarji kmetij, ki radi kramljajo in ponosno predstavljajo svoje pridelke ter izdelke. Odlične mesnine, krušni izdelki, vina, sokovi, siri, olja, sadje, zelenjava, med in še mnogo več, med njimi tudi izdelki, ki nosijo priznanja kakovosti Dobrote slovenskih kmetij. Posebno pozornost bo namenjeno predstavitvi kmetov in rokodelcev madžarske manjšine v Prekmurju, ki jo pripravlja Lisztov inštitut. Družinam prijazna prireditev bo obogatena s kulturnim in kulinaričnim programom ter namenjena druženju ob poučnih delavnicah.

Na Podeželju v mestu bo poskrbljeno tudi za tiste, ki boste obisk dogodka izkoristili za hitro sobotno kosilo. Cvrli se bodo langoši in kuhale kulinarične dobrote s Prekmurja. Mojstrica Nada z Dolenjske bo pekla »šmorn«, ki si ga boste lahko posladkali z domačimi sadnimi prelivi. Lepo vabljeni ljubitelji tradicionalnih okusov in velikonočne kulinarike slovenskega podeželja!

Dogodek bodo glasbeno obogatili Kranjski komedijanti, ki bodo z vrtenjem lajn s prijetnimi napevi dodali dogajanju na trgu pridih mestnega utripa. Ob 10. uri se bo začel program s predstavitvijo ponudnikov, ki ga bo povezoval Franci Peternelj. Ljudske napeve bodo ob igranju na citre in petju interpretirali člani skupine Új Muravidék Citeraegyüttes iz Dobrovnika. Pomen velikonočnega obdobja, ki traja še sedem tednov po veliki noči, bo osvetlil ljubljanski stolni prošt Jožef Lap.

Pridružite se lahko delavnici izdelave kozjanskih butaric, ki jo bo vodila Tanja Gobec. Peharje, papirnate rožice, pirhe in pisane velikonočne izdelke bodo ustvarjali moravški rokodelci.

Luštno bo. Lepo vabljeni, da raziščete in doživite utrip Podeželja v mestu Ljubljana!

Organizator dogodka je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Lisztovim inštitutom in Ljubljanskimi parkirišči in tržnico.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!