Vabljeni na Podeželje v mestu Ljubljana – velika noč na podeželju

Vabljeni na Podeželje v mestu Ljubljana – velika noč na podeželju

Kmetijstvo in okolje, Sporočila za javnost, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Vabljeni na Podeželje v mestu Ljubljana – velika noč na podeželju

Začenja se štirinajsta sezona dogodkov Podeželje v mestu. Že tradicionalno v soboto pred cvetno nedeljo, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Priložnost za klepet z gospodarji kmetij in člani njihovih družin. Na stojnicah boste našli vse, kar sodi v velikonočno košaro in še več.

 

Ključne besede: Podeželje v mestu, Kmetijstvo, Trženje, Promocija

Z letom 2019 se začenja štirinajsta sezona dogodkov Podeželje v mestu. Dogodki, ki so bili zasnovani z namenom iskanja tržnih poti, povezovanja mesta s podeželjem, predstavitvi kmetij ter prepoznavnosti ponudbe pridelkov in izdelkov slovenskega podeželja, so postali tradicionalni in vedno znova navdušijo s kulinariko, glasbo, plesom in vsem, kar odlikuje podeželsko tradicijo.

Dogodki se že tradicionalno začenjajo v soboto pred cvetno nedeljo. Tako bo 13. aprila na Pogačarjevem trgu zaživelo Podeželje v mestu – velika noč na podeželju. Na trgu se bo med 8. in 14. uro predstavljalo 45 kmetij s ponudbo velikonočnih jedi in sestavin zanje, pridelanih in predelanih na slovenskih kmetijah. Na stojnicah boste našli vse, kar sodi v velikonočno košaro in še več.

Priložnost, da spoznate in okusite pestra ponudba mesnin, krušnih izdelkov, vin, sokov in zelenjave ter ostale ponudbe pridelkov in izdelkov slovenskih kmetij. Priložnost za klepet z gospodarji kmetij in člani njihovih družin, ki radi delijo znanje o pridelavi hrane z obiskovalci.

Ob 10. uri se prične kulturni program. Ljudske napeve bo igrala in prepevala Janja Brlec, ena najuspešnejših mednarodno uveljavljenih citrark z angelskim glasom. Dogodek bo povezoval Franci Peternelj, pomen cvetne nedelje in velike noči bo prestavil ljubljanski stolni prošt Jožef Lap.

V sodelovanju z Balassijevim inštitutom, kulturnim centrom veleposlaništva Madžarske, bo tudi letos posebno mesto namenjeno predstavitvi kmetov in rokodelcev madžarske manjšine v Prekmurju. Cvrli bodo langoš - tradicionalno prekmursko jed, premazano s česnovo omako, kislo smetano in posuto s sirom - ter kuhali bograč.

Lepo vabljeni v delavnico izdelave velikonočnih pirhov ter delavnico izdelave cvetja iz krep papirja in velikonočnih butaric, kar bodo predstavljali člani folklorne skupine Lintvar iz Šentjurja pri Celju.  

Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!

Nazaj

Prihajajoči dogodki