Vabljeni na Podeželje v mestu – Dobrote slovenskih kmetij

Vabljeni na Podeželje v mestu – Dobrote slovenskih kmetij

JSKS, Zbornica svetuje, Sporočila za javnost, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Vabljeni na Podeželje v mestu – Dobrote slovenskih kmetij
V soboto, 11. maja, bo med 8. in 15. uro na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zaživelo Podeželje v mestu – Dobrote slovenskih kmetij. Na stojnicah se boste srečali z gospodarji kmetij, ki radi kramljajo in ponosno predstavljajo svoje pridelke ter izdelke.

Ključne besede: Podeželje v mestu, dogodek, Pogačarjev trg, kmetijstvo, hrana, dopolnilne dejavnosti, Dobrote slovenskih kmetij, Slovenija

Odlične mesnine, krušni izdelki, vina, sokovi, siri, olja, sadje, zelenjava, med in še mnogo več, med njimi tudi izdelki, ki nosijo priznanja kakovosti Dobrote slovenskih kmetij. Gre za odličja, ki zagotavljajo vrhunskost kulinaričnega izdelka kmetije. Posebna pozornost bo namenjena bližajočemu se 35. festivalu Dobrote slovenskih kmetij, ki bo med 17. in 19. majem potekal v Minoritskem samostanu na Ptuju. Ocenjevanja izdelkov so že v teku.

A vrnimo se k dogodku Podeželje v mestu, ki bo tudi tokrat obogaten s kulturnim in kulinaričnim programom. Člani skupine Kranjski komedijanti bodo z vrtenjem velike lajne trg napolnili z očarljivimi zvoki in navdušili tudi z videzom. Ob 10. uri se bo začel program s predstavitvijo ponudnikov. Dogajanje na Pogačarjevem trgu bo namenjeno druženju, kramljanju za vedoželjne in dobrim nakupom. Poskrbljeno bo tudi za tiste, ki boste obisk dogodka izkoristili za hitro sobotno kosilo. 

Članice Društva žena Kukeč iz Križevcev bodo cvrle langoše. Gre za okusno dišečo prekmursko jed, ki vedno tekne. Vse, ki vas zanima kaj užitnega raste na travniku, pa vabimo v Tanjino Brihtno kuhinjo. Tokrat bo pripravljala koprivine palačinke ... Hej, bodo pekoče, sladke ali slane? Izvedeli boste 11. maja na Podeželju v mestu Ljubljana.

Lepo vabljeni ljubitelji tradicionalnih okusov in vrhunskih kulinaričnih izdelkov slovenskega podeželja.

Luštno bo. Pridite, raziščete in doživite utrip Podeželja v mestu Ljubljana!

Nazaj

Prihajajoči dogodki