Vabljeni na 3. konferenco ob svetovnem dnevu varne hrane

Vabljeni na 3. konferenco ob svetovnem dnevu varne hrane

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Trženje in promocija, Živinoreja, Rastlinska pridelava, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Vabljeni na 3. konferenco ob svetovnem dnevu varne hrane

V ponedeljek, 7. junija, bo v Državnem svetu RS potekala 3. konferenca ob svetovnem dnevu varnosti hrane, na kateri bo sodeloval predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Roman Žveglič.

Dogodka se lahko udeležite prek video povezave, lepo vabljeni!

Ključne besede: Varna hrana, konferenca ob svetovnem dnevu

Na okrogli mizi Vpliv globalnega trga s hrano na percepcijo potrošnika z vidika varnosti živil, bo spregovoril bo o vlogi slovenskih kmetov in kmetijskih svetovalcev, ki se soočajo z vrsto zakonskih predpisov, da prabnikom zagotavljajo visok nivo trajnostno usmerjene pridelave in prireje hrane.

Program dogodka najdete na povezavi TUKAJ.

Vsi zainteresirani se lahko udeležite posveta prek video povezave z aplikacijo Webex. Potrebna je prijava do petka, 4. junija, na e-naslov: siwfsd2020@gmail.com (navesti je potrebno ime, priimek, e-naslov ter medij / institucijo).

Prijavljeni bodo povezavo na konferenco prejeli 30 minut pred začetkom.

Med dogodkom bodo možna tudi vprašanja govorcem na e-naslov: siwfsd2020@gmail.com

Ozadje: Generalna skupščina Združenih narodov je 20. decembra 2018 sprejela resolucijo, s katero je 7. junij razglasila za svetovni dan varnosti hrane. Svetovni dan varnosti hrane je dan za razmislek o pomenu in prihodnosti varne hrane. Je priložnost za spodbujanje ukrepov za preprečevanje, odkrivanje in obvladovanje tveganj, povezanih s hrano, saj varnost hrane vpliva na prehransko varnost, zdravje ljudi, gospodarsko blaginjo, kmetijstvo, turizem in trajnostni razvoj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Storitvene dejavnosti

Vabljeni Predstavitev bivanja starejših na kmetiji

24. 06. 2021 ob 10:00

Kmetija Grobelnik, Podvrh 39, Zabukovje...

Bivanje starejših na kmetiji je nova oblika zagotavljanja namestitve starejših oseb v domačem okolju. Gre za način celodnevne ali dnevne namestitve za tiste, ki želijo z različnimi aktivnostmi na podeželju zapolniti jesen življenja. Na drugi strani pa je odlična poslovna priložnost za kmetije, ki lahko z novo dopolnilno dejavnostjo pridobivajo dodatni prihodek. Še posebej je primerna za kmetije, katerih člani imajo veščine in sposobnosti dela s starejšimi, ranljivejšimi in znajo animirati starejše z aktivnostmi iz vsakdanjika na kmetiji.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri