Vabljeni na 18. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi

Vabljeni na 18. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Sporočila za javnost  | 
Vabljeni na 18. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi

Srečanje bo v nedeljo, 10. oktobra 2021, v cerkvi svetega Martina na Ponikvi. Sveta maša, ki se bo nadaljevala z akademijo, se prične ob 10. uri. Organiziranih prevozov ne bo, zato romarje vabimo tudi pred radijske sprejemnike ter pred televizijske zaslone.

»Očetov blagoslov otrokom dom podpira« je vodilna Slomškova misel letošnjega 18. vseslovenskega srečanja kmetov na Ponikvi. V letu svetega Jožefa, s katerim obeležujemo njegovo 150-letnico razglasitve za zavetnika vesoljne Cerkve, bomo razmišljali o vlogi očeta in pomenu dela, ki daje dostojanstvo in je priložnost za uresničitev posameznika ter rast družin kot jedra družbe.

Tudi letošnje vseslovensko srečanje v rojstnem kraju blaženega Antona Martina Slomška, zavetnika kmetov, slovenskega kmetijstva in kmetijskega slovstva, bo prilagojeno razmeram in omejitvam preventivnih ukrepov zaščite pred virusom covid-19.

Srečanje bo potekalo zgolj v cerkvi svetega Martina na Ponikvi. Sveta maša, ki jo bo daroval celjski škof dr. Maksimiljan Matjaž, se bo pričela ob 10. uri. Na njej bo sodel škof slovenske evangeličanske cerkve Leon Novak. Glasbeno jo bodo obogatili člani družine Štiglic.

Sveta maša se bo nadaljevala z akademijo. V duhu vodilne misli »Očetov blagoslov otrokom dom podpira« ter 30 let samostojnosti Slovenije spregovoril prof. dr. Jože Osterc. Izjemno zanimiv sogovornik, ki se je po klasični gimnaziji odločil za študij agronomije zaradi želje, da pomaga kmetom ter kot prvi prevzel mesto ministra za kmetijstvo v samostojni Sloveniji. Pogovor bo vodil Robert Božič.

Lepo vabljeni na Ponikvo. Za udeležbo na dogodku je treba izpolnjevati PCT pogoje ter uporabljati maske. Organiziranih prevozov ne bo, zato romarje vabimo tudi pred radijske sprejemnike na valove Radia Ognjišče ter pred televizijske zaslone in prenos dogodka prek kanala Exodus TV, ki je viden pri vseh kabelskih ponudnikih TV signala v Sloveniji: Telemach na št. 745; Telekom na št. 677; T-2 na št. 26 in 328 (HD); A1 na št. 117; Ario na št. 111 ter na spletni strani www.exodus.si

OBVESTILO GLEDE CESTNEGA OBVOZA Za vse tiste, ki se boste dogodku pridružili in prihajate s smeri Dramelj ali Celja, boste malo pred Ponikvo v krožišču naleteli na vrsto znakov o zaprti cesti, med drugim tudi proti Ponikvi. Ni se treba nič prestrašit, do Ponikve se da priti, zato kar peljite. Ko boste na Ponikvi prišli čez železniški prehod, pa le sledite oznakam za obvoz. Pot se podaljša za slabe 3 kilometre oziroma dobre 3 minute.

Dogodek si bo mogoče ogledati tudi na FB strani Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, FB Exodus ter kasneje na kanalu Youtube, na spletni strani KGZS in www.exodus.si.

Dogodek organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z občino Šentjur, župnijo Ponikva ter prostovoljci.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki