Vabljeni na 1. festival nabiralništva

Vabljeni na 1. festival nabiralništva

Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Nabiralništvo je pestro in ljubeče do narave. Tako mora med drugim vsak ljubiteljski nabiralec vedeti, da lahko nabere največ dva kilograma gob, kostanja, borovnic, malin, robidnic, gozdnih jagod, brusnic, mahov in največ en kilogram čemaža. O tem kaj je nabiralništvo, kaj so pravila in omejitve ter kaj je njegov etični in kulturni vidik, se bo govorilo na okrogli mizi Vzdržnostno nabiralništvo, ki bo potekala v sklopu 1. festivala nabiralništva.

Ključne besede: nabiralništvo, festival, okrogla miza

»Preverite, kako živimo nabiralci in odkrijte, kaj vse se skriva okoli nas, da boste tudi sami zaživeli bolj naravno. Vabljeni, da se nam pridružite na 1. festivalu nabiralništva,« vabijo organizatorji na dvodnevni festival, o katerem lahko več izveste na povezavi TUKAJ.

V okviru festivala bo potekala okrogla miza z naslovom Vzdržnostno nabiralništvo, ki bo potekala 4. junija 2023, ob 12.00, v sklopu dogodka na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, bo beseda tekla o dobrih praksah v nabiralništvu, vlogi nadzora in omejitev ter nabiralništvu v izobraževalnem sistemu. Program najdete TUKAJ.

Na več kot tridesetih stojnicah bodo obiskovalci festivala spoznavali razstavljavce in njihove prvovrstne lokalne trajnostne izdelke, katerih sestavine so bile nabrane v naši naravi. Poskusiti bo moč hrano, kakršne še niste jedli, različna piva in kombuče iz divjih rastlin ter druge dobrote izpod rok nabiralcev in vrhunskih kuharjev.

Najmlajše čaka čaroben otroški kotiček! Vsi, ki boste s seboj prinesli svoj krožnik in pribor, boste kosilo prejeli ceneje!

Lepo vabljeni!

Nazaj

Prihajajoči dogodki