Vabljeni k podaji pripomb na Strateški načrt SKP 2023 – 2027

Vabljeni k podaji pripomb na Strateški načrt SKP 2023 – 2027

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Živinoreja, Rastlinska pridelava, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Foto: Tri poti, en cilj, Evropska komisija

Foto: Tri poti, en cilj, Evropska komisija

V okviru Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije poteka intenzivna razprava na Predlog Strateškega načrta Skupne kmetijske politike za obdobje 2023 – 2027. Vabimo vas, da prispevate k oblikovanju strateškega dokumenta in nam do 9. avgusta 2021 posredujete vaše pripombe na elektronski naslov pripombe.sn@kgzs.si.

Ključne besede: Strateški načrt, SKP 2023-2027, javna razprava

Potem, ko je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano 2. julija objavilo Predlog Strateškega načrta SKP 2023 – 2027 in ga na javnih posvetovanjih predstavilo zainteresirani javnosti, se je pričela tudi obravnava predloga v okviru organov Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

Svoje stališče do strateškega načrta so že zavzele območne enote KGZS Nova Gorica, Celje, Slovenj Gradec, Novo mesto in Brežice, v prihajajočih dneh bo o dokumentu razpravljajo tudi preostalih osem območnih enot.

Do dokumenta se je 27. julija 2021 v večurni razpravi opredelil Strokovnih odbor za kmetijsko politiko pri KGZS, prvi predstavitvi pa sta bili opravljeni tudi na Upravnem odboru in Svetu zbornice. Medtem ko je prvi že zavzel vsebinska stališča, pa so svetnice in svetniki zbornice sklenili, da dokončno stališče do Predloga Strateškega načrta SKP 2023 – 2027 oblikujejo na še eni seji, ki bo potekala pred zaključkom javne razprave, to je 15. avgusta 2021.

Vabimo vas, da tudi sami prispevate k oblikovanju bodočega programskega obdobja in nam do 9. avgusta 2021 posredujete vaše pripombe na elektronski naslov pripombe.sn@kgzs.si. Kot pomoč pri pripravi pripomb lahko uporabite obrazec TUKAJ. 

Več o tem:

  • Strateški načrt SKP najdete TUKAJ.
  • Vabljeni k sodelovanju v javni razpravi TUKAJ.
  • Tri poti, en cilj TUKAJ.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!