V soboto na AGRI 2023 "Kmetica - pomembna ženska v sodobnem svetu"

V soboto na AGRI 2023 "Kmetica - pomembna ženska v sodobnem svetu"

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Sporočila za javnost, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Vabimo vas, da se nam pridružite na okrogli mizi "Kmetica - pomembna ženska v sodobnem svetu". Potekala bo v sklopu dogajanja na sejmu AGRA v soboto, 26. avgusta, ob 15. uri v dvorani 2. Na njej bomo razmišljali o vplivu, dosežkih in vlogi kmetic v današnjem času ter družbi.

Ključne besede: AGRA 2023, okrogla miza, kmetice, civilna družba

Ženske na slovenskih kmetijah so pomembne nosilke gospodarskega, kulturnega in družbenega razvoja. Njihova vloga presega tradicionalne okvire in postaja vse bolj pomembna v luči trajnostnega kmetijstva in ohranjanja podeželskega okolja. Pomembno je, da se njihov prispevek prepozna, vrednoti in spodbuja.

Z razpravo želimo osvetliti pomen kmetic na družinskih kmetijah ter njihov prispevek k širši družbi. Skozi pogovor bomo raziskovali njihov vpliv na razvoj podeželja in prisluhnili zgodbam kako so postale ključne predstavnice civilne družbe ter se izražajo skozi različna področja kot so politika, gospodarstvo, socialno delo in varovanje narave.

Na okrogli mizi bodo sodelovale izjemne posameznice, ki so s svojim življenjem in delom postale vidne predstavnice družbe ter aktivno sooblikujejo prihodnost slovenskega kmetijstva:

  • Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS Irena Šinko
  • Predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule
  • Predsednica Zveze slovenske podeželske mladine Anja Mager
  • Kmetica leta 2022 Majda Sinreih
  • Zmagovalka akcije S kmetije za Vas 2017 ter uspešna kmetica Damijana Ostanek Heric
  • Vodja službe za dopolnilne dejavnosti in družbene storitve na podeželju pri KGZS Andrejka Krt

Lepo vabljeni!

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Čebele , Sadjarstvo

VAROVANJE PESTROSTI OPRAŠEVALCEV V SADOVNJAKIH

26. 09. 2023 ob 07:00

Štire

Vabimo vas na demonstracijski projekt SKLOP E – sadjarstvo in opraševanje, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.