V pripravi že drugi paket ukrepov

V pripravi že drugi paket ukrepov

Sporočila za javnost  | 
KGZS pripravlja predloge za stabilizacijo kmetijskega trga, tudi za zelenjavo

KGZS pripravlja predloge za stabilizacijo kmetijskega trga, tudi za zelenjavo

KGZS že pripravlja nove predloge ukrepov vladi za reševanje težav v kmetijstvu

Direktor Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Branko Ravnik se je danes na Brdu pri Kranju udeležil delovnega posveta, ki ga je sklical minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek s predstavniki gospodarstva.  Na posvetu, ki je bil namenjen pripravi smernic za oblikovanje drugega paketa ukrepov za soočenje z epidemijo virusa COVID-19, so predstavniki posameznih gospodarskih združenj zbranim ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo, delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, javno upravo in ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavili svoje poglede pri oblikovanju nujnih ukrepov na področju trga dela, zagotavljanju likvidnosti in nujnih davčnih ukrepih ter predloge za ukrepe na področju kmetijstva in turizma.

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS) smo v ta namen pripravili predlog ukrepov za stabilizacijo kmetijskih trgov, pokrivanja izpada prihodkov, zagona proizvodnje in zagotavljanja likvidnosti, predstavili pa smo tudi predlog ukrepov za večjo povezanost v agroživilski verigi. Vse te predloge smo tudi predstavili zbranim ministrom.

KGZS tudi že pripravlja konkretne zakonodajne rešitve za omenjene predloge, da bi lahko ti bili sprejeti čim prej.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Trženje in promocija

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, perutninarstvo

30. 11. 2022 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na »Izvedba demonstracijskega projekta - Uporaba novejših tehnologij ohranjanja energije, zmanjševanje nastajanja plinov in izboljšanja dobrega počutja živali v perutninarski proizvodnji«, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri