V javni razpravi osnutek uredbe o ukrepu dobrobit živali

V javni razpravi osnutek uredbe o ukrepu dobrobit živali

Ekološko kmetijstvo, Prašičereja, Prireja mleka, Govedoreja, Drobnica, Kmetijske podpore, Izobraževanje  | 
V javni razpravi osnutek uredbe o ukrepu dobrobit živali

Uredba o ukrepu dobrobit živali iz Programa razvoja podeželja za obdobje 2014 - 2020 je podlaga za nadaljevanje izvajanja ukrepa dobrobit živali v letu 2021, ki se izvaja že od leta 2014.

Ključne besede: dobrobit, govedo, prašiči, drobnica

Uredba opredeljuje vsebino in izvedbo ukrepa dobrobit živali z določitvijo vstopnih pogojev, upravičencev, trajanja obveznosti, operacij in nabora možnih zahtev ter pogojev za njihovo izpolnjevanje znotraj posamezne operacije, načina izračunavanja plačil in višine plačil ter podrobnejših izvedbenih pravil v zvezi s kontrolami, sistemom zmanjšanja plačil in izključitev itd. Tudi v letu 2021 se bo ukrep dobrobit živali izvajal v treh operacijah, in sicer za prašiče, govedo in drobnico.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije  vabi k oddaji pripomb, predlogov oziroma dopolnitev, ki jih pošljete na e-naslov: 

alberta.zorko@kgzs.si najpozneje do četrtka, 10. 12. 2020.

Predlog Uredbe o ukrepu dobrobiti živali pa najdete tukaj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.