V javni razpravi osnutek uredbe glede registracije obratov, ki gojijo kopenske živali

V javni razpravi osnutek uredbe glede registracije obratov, ki gojijo kopenske živali

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, Živinoreja, Gospodarjenje  | 
V javni razpravi osnutek uredbe glede registracije obratov, ki gojijo kopenske živali

– Na spletni strani E-demokracije je do 9. decembra letos v javni razpravi Uredba o izvajanju Izvedbene uredbe Komisije (EU) o določitvi pravil za uporabo Uredbe (EU) 2016/429 Evropskega parlamenta in Sveta glede registracije in odobritve obratov, ki gojijo kopenske živali ter odvzemajo, pridobivajo, pripravljajo ali shranjujejo zarodni material. Pripombe lahko podate tudi kgzs@kgzs.si

 

Ključne besede: živinoreja, registracija in odobritev obratov za gojenje živali

S to uredbo se določa pristojni organ za izvajanje in odstopanja od zahteve za registracijo obratov (gospodarstev) za izvajanje Izvedbene uredbe Komisije (EU) 2022/1345 z dne 1. avgusta 2022 o določitvi pravil za uporabo Uredbe (EU) 2016/429 Evropskega parlamenta in Sveta glede registracije in odobritve obratov, ki gojijo kopenske živali ter odvzemajo, pridobivajo, pripravljajo ali shranjujejo zarodni material.

Pristojni organ za izvajanje Izvedbene Uredbe 2022/1345/EU je Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Iz obveznosti za registracijo se izvzamejo obrati, ki gojijo: do vključno 50 kuncev ter do vključno 50 kljunov perutnine. Iz obveznosti za registracijo niso izvzeti obrati, ki gojijo tekače (ratite).

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Prireja mleka , Dopolnilne dejavnosti , Izobraževanje

VABILO NA DEMONSTRACIJSKI PROJEKT - SENZORIČNA OCENA MLEČNIH IZDELKOV

07. 02. 2023 ob 08:00

KGZ Maribor

Vabimo vas na praktično delavnico z naslovom: »Izvedba demonstracijskega projekta - Senzorična ocena mlečnih izdelkov«, ki bo organizirana v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.