V javni obravnavi sprememba Uredbe o izvajanju podukrepa Ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev

V javni obravnavi sprememba Uredbe o izvajanju podukrepa Ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev

JSKS, Ekonomika in davki, Trženje in promocija, Gospodarjenje  | 
Spremembe se med drugim nanašajo tudi na pridelavo strnih žit in koruze.

Spremembe se med drugim nanašajo tudi na pridelavo strnih žit in koruze.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v javno razpravo posredovalo predlog Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju podukrepa Ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020.

Ključne besede: ekološka pridelava, trženje, proizvodnja, podukrep M9.1

Omenjena uredba ureja izvajanje podukrepa M9.1 – Ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju.

Osnovna sprememba je razširitev nabora upravičencev, spremenili so se pogoji ob vložitvi vloge na javni razpis za sektor kmetijski proizvodi iz sheme kakovosti ekološka pridelava in predelava ter dodali novi za razširjen seznam upravičencev do podpore. Zadnje leto trajanja podpore bo 2024 in rok za vložitev zadnjega zahtevka 31. 7. 2025.

Več o ostalih spremembah ter sam predlog predpisa si oglejte na spletni strani e-demokracije.

 

Javnost lahko svoje pripombe na predlog tega predpisa poda do vključno 29. 7. 2021 na e-naslov gp.mkgp@gov.si ali preko portala E-DEMOKRACIJA.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Živinoreja , Živinoreja , Živinoreja

Vabljeni Dan odprtih vrat OC Preska

30. 03. 2023 ob 09:00

OC Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode

Vabljeni na dan odprtih vrat OC Preska, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 9.00 na Osemenjevalnem centru Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.