V javni obravnavi je predlog krovne uredbe za izvajanje intervencij razvoja podeželja

V javni obravnavi je predlog krovne uredbe za izvajanje intervencij razvoja podeželja

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Pravo, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Na portalu E-demokracija je objavljen predlog Uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij razvoja podeželja, ki niso vezane na površino ali živali, iz strateškega načrta SKP 2023–2027 za RS. Gre za prvo izmed uredb, ki niso vezane na živali ali površino. Javna obravnava predloga uredbe traja do vključno 31. 5. 2023.

Ključne besede: javna obravnava, intervencija, razvoj podeželja, SKP 2023-2027

Gre za krovno uredbo, ki ureja skupne določbe za intervencije in podintervencije. Posamezni predpisi, ki bodo urejali izvajanje intervencij ali podintervencij, bodo podrobneje uredili vsebine kot: predmet podpore, upravičenca, upravičene in neupravičene stroške, stopnje intenzivnosti pomoči, pogoje, obveznosti in upravne sankcije.

Uredba je krovna in ne ureja predmeta podpore, ne ureja upravičenca in ne navaja upravičenih naložb, stroškov, temveč izključno splošne skupne določbe. S tem prispeva k poenotenju skupnih določil med različnimi intervencijami in podintervencijami ter k razbremenitvi posameznih področnih predpisov. Slednji se bodo osredotočali izključno na specifično vsebino, vse ostalo, kar je skupno in splošno in je za vse enako, je poenoteno urejeno v tej uredbi.

Se pravi, da bo ta uredba skupaj s področnimi, vsebinskimi uredbami podlaga za izvedbo javnih razpisov iz Strateškega načrta SKP 2023-2027. Javna obravnava predloga uredbe traja do vključno 31. 5. 2023. V tem času lahko oddate komentar, preko portala E-demokracija TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.