Uspeh slovenskih strokovnjakov s področja govedoreje

Uspeh slovenskih strokovnjakov s področja govedoreje

Prireja mleka, Govedoreja, Izobraževanje, Živinoreja  | 
Uspeh slovenskih strokovnjakov s področja govedoreje

Slovenski ocenjevalci ob boku avstrijskih in nemških kolegov na svetovnem prvenstvu v ocenjevanju krav lisaste pasme.

Ključne besede: govedoreja, ocenjevanje, služba za kontrolo in selekcijo v živinoreji

V okviru Avstrijske državne razstave govedi LS pasme, ki je potekala tretjega in četrtega septembra v mestu Freistadt v avstrijski zvezni državi Zgornja Avstrija, je v organizaciji Avstrijske rejske organizacije »Fleckvieh Austria« potekalo drugo svetovno prvenstvo v ocenjevanju krav LS pasme z aplikacijo FLECKSCORE. Slovenijo so zastopali selekcionisti z oddelkov za živinorejo Kmetijsko gozdarskih Zavodov in dosegli vrhunske uvrstitve. Janko Golob iz KGZS Zavoda Ptuj je osvojil 4. mesto, Dominik Pečovnik KGZS Zavod Celje je osvojil 5. mesto ter Tomaž Petek KGZS Zavod Kranj pa 16. mesto.

Več v priloženem POROČILU

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.