Uporabite Kupujmo domače

Uporabite Kupujmo domače

Zbornica svetuje, Trženje in promocija  | 
Uporabite Kupujmo domače

Prodaja pridelkov in izdelkov na kmetijah je dovoljena

V skladu z novim odlokom vlade, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajo blaga ter storitev potrošnikom, kar pa ne velja za kmetije, vas pozivamo, da svojo ponudbo predstavite na spletni strani Kupujmo domače (www.kupujmodomace.si).

Ta kmetom omogoča, da brezplačno predstavijo ponudbo svoje kmetije in tako povečajo neposredno prodajo na kmetiji in hkrati potrošnikom omogočijo nakup lokalno proizvedene hrane neposredno na kmetiji. Predstavitev ponudbe je za kmete brezplačna.

Hkrati pozivamo obstoječe ponudnike, da svojo ponudbo posodobijo.

Seveda pa je pri prodaji na kmetijah treba upoštevati ukrepe za primerno zaščito za preprečevanje širjenja okužbe. Pozivamo vas, da se izogibate nepotrebnim stikom ter v čim večji meri uporabljate dostavo na dom tako, da jo vršite le do vhodnih vrat, pri plačilu pa v čim večji meri uporabljajte kartične in spletne transakcije. Pri prodaji na kmetiji se z vsakim kupcem dogovorite za termin obiska, da ne bi prihajalo do nepotrebnih stikov, hkrati pa boste lahko izdelke pripravili vnaprej in tako skrajšali čas obiska kmetije. Prosite kupce, da na kmetijo prihajajo posamezno. Ob njihovem prihodu na kmetijo se ne rokujte, skrbite za higieno kašlja, ne dotikajte se obraza, umivajte in razkužujte si roke ter tako poskrbite za svoje zdravje in zdravje kupcev.

Nazaj

Prihajajoči dogodki