Uporaba transmaščobnih kislin pri pripravi jedi

Uporaba transmaščobnih kislin pri pripravi jedi

Zbornica svetuje, Dopolnilne dejavnosti  | 
Uporaba transmaščobnih kislin pri pripravi jedi

Čim več obrokov pripravite sami doma – le tako boste vedeli, iz česa so pripravljeni. Pripravljajte jih na zdrav način s čim več kuhanja, kuhanja na pari in pečenja na malo maščobe.

Za kmetije z dopolnilnimi dejavnostmi svetujemo, da iz receptov izključijo industrijsko pridobljene TMK in iz njih nastale izdelke, kot sta margarina in olje za cvrtje. Pekovski izdelki, ocvrta živila kot tudi ostala hrana naj bodo zasnovani na bazi naravno proizvedenih TMK, kot sta domača mast in maslo. Za slednje zakonodaja ne predpisuje omejitvenih vrednosti glede TMK.

Več o tem, kaj so transmaščobne kisline, si lahko preberete TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri