Ukinitev samodejnega prenosa plačilnih pravic

Ukinitev samodejnega prenosa plačilnih pravic

JSKS, Zbornica svetuje, Kmetijske podpore, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

V skladu z Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o shemah neposrednih plačil (Uradni list RS, št. 3/21) se z letom 2021 ukinja samodejni prenos plačilnih pravic na novega nosilca KMG v primeru spremembe nosilca med člani kmetije. 

Ključne besede: Register, kmetijsko gospodarstvo, plačilne pravice

Po novem je tako treba ob vsaki spremembi nosilca kmetije, tudi če gre za člana kmetije, izvesti prenos plačilnih pravic z oddajo Vloge za prenos plačilnih pravic TUKAJ.

V kolikor kmetija načrtuje spremembo nosilca in želi nov nosilec plačilne pravice uveljavljati na zbirni vlogi za leto 2021, potem mora kmetija spremembo nosilca urediti na upravni enoti še pred rokom za oddajo Vloge za prenos plačilnih pravic (t.j. najkasneje do 28. februarja 2021), da se lahko pravočasno izvede tudi prenos plačilnih pravic na novega nosilca. S tem se novemu nosilcu KMG zagotovi možnost uveljavljanja shem neposrednih plačil, ki so vezane na aktivacijo plačilnih pravic (shema osnovnega plačila, zelena komponenta, PONO in shema za mladega kmeta). V primeru spremembe nosilca po 28. februarju 2021 in v obdobju za oddajo zbirnih vlog, novi nosilec ne bo upravičen do naštetih shem neposrednih plačil.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Storitvene dejavnosti

Vabljeni Predstavitev bivanja starejših na kmetiji

24. 06. 2021 ob 10:00

Kmetija Grobelnik, Podvrh 39, Zabukovje...

Bivanje starejših na kmetiji je nova oblika zagotavljanja namestitve starejših oseb v domačem okolju. Gre za način celodnevne ali dnevne namestitve za tiste, ki želijo z različnimi aktivnostmi na podeželju zapolniti jesen življenja. Na drugi strani pa je odlična poslovna priložnost za kmetije, ki lahko z novo dopolnilno dejavnostjo pridobivajo dodatni prihodek. Še posebej je primerna za kmetije, katerih člani imajo veščine in sposobnosti dela s starejšimi, ranljivejšimi in znajo animirati starejše z aktivnostmi iz vsakdanjika na kmetiji.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri