Ugriznite v jabolko

Ugriznite v jabolko

Sadjarstvo  | 
Ugriznite v jabolko

Danes je dan za jabolka.

Ta sadež velja v Sloveniji za tradicionalnega, saj imamo odlične pogoje za pridelavo jabolk, ki po kakovosti resnično izstopajo. Idealna klima in tla za pridelovanje sta tista pogoja, ki omogočata, poleg številnih sort, ohranjati še vedno tudi avtohtone, ki so izjemno pomembne za našo naravno in kulturno dediščino. Slovenska jabolka so z vidika kakovosti resnično nadpovprečna, kar potrjujejo tudi meritve kakovosti.

Prav zaradi izjemne raznolikosti pridelovalnih pogojev v Sloveniji lahko potrošniki izbiramo med mnogimi sortami ter uživamo v pestrosti ponudbe in okusov.

------------------------------------------------------------------------------

Nacionalna kampanja za promocijo sektorja sadja je zasnovana v sodelovanju Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) skupaj s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja in je namenjena splošni promociji sadja in promociji sadja ter izdelkov iz sadja z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Znak potrošniku zagotavlja nakup sadja, pridelanega in predelanega v Sloveniji. Vključitev v shemo je prostovoljna, pridružijo pa se lahko vsi členi v prehrambni verigi.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki