Tudi zbornica na sejmu AGRA

Tudi zbornica na sejmu AGRA

Trženje in promocija, Obvestila za javnost, Kmetijstvo, Obvestila  | 
Tudi zbornica na sejmu AGRA

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije se pripravljamo za dejavno sodelovanje na letošnjem, že 61. po vrsti sejmu Agra v Gornji Radgoni, ki bo od 26. do 31. avgusta.

Tako bo zbornica na sejmu v hali B pod sloganom Skupaj smo močnejši predstavila delovanje strokovnih služb in organov zbornice, poleg osmih območnih kmetijsko-gozdarskih zavodov pa bodo sodelovala tudi številna združenja, zveze in društva, ki s svojim delovanjem pomembno prispevajo k ohranitvi in razvoju slovenskega podeželja. Gostovanje drugih kmetijskih organizacij pod okriljem zbornice v času sejma AGRA je že tradicija in dokazuje, da zbornica tako tudi v praksi uresničuje svoje poslanstvo – zastopanje interesov vseh članov.

Kot vsako leto bo zbornica sooblikovala strokovni program sejma in podelila vrsto priznanj. Zbornica namreč sodeluje pri pripravi in izvedbi razstav različnih živali. Spodobi se tudi, da se najlepše tudi nagradi, zato bomo v ponedeljek podeljevali nagrade najboljšim govedorejcem, v sredo pa tudi prašičerejcem. Seveda bodo tudi letos razstavljene izbrane živali, žal pa prašičev zaradi nevarnosti afriške prašičje kuge tudi letos ne bo mogoče videti v živo. Boste pa lahko v sredo izvedeli več o krškopoljskem prašiču, saj bomo letos predstavili dognanja in spoznanja znanosti o njem.

Osrednji dogodek bo srečanje ob Dnevu zbornice v torek, 29. avgusta, na prireditvenem prostoru pred upravno stavbo. Tokrat bomo osrednjo pozornost namenili vinarjem in vinogradnikom vinorodne dežele Podravje. Kmalu po tem dogodku pa bomo podelili tudi priznanja kmetijam, ki letos sodelujejo v akciji S kmetije za Vas. Če vas zanima, kdo bo prejel sončnico kot najvišje priznanje akcije, bodite v torek popoldne na sejmu Agra.

Med zanimivejšimi temami dogodkov v naši organizaciji tako omenimo ponedeljkov posvet o Vlogi konoplje pri prilagajanju podnebnim spremembam in varovanju virov v kmetijstvu, torkovo predstavitev možnosti namakanja kmetijskih površin na območju Pomurja in sredino predavanje Manj CO2 v zraku - več humusa v tleh in kako to doseči.

Naši predstavniki bodo kot gostje sodelovali na nekaterih okroglih mizah in posvetih, pomagali pa bodo tudi pri izvedbi strokovnih vsebin pri drugih kmetijskih organizacijah.

Bo pa živahno tudi na našem razstavnem prostoru, zato vas z veseljem vabimo, da nas obiščete na sejmu Agra v Gornji Radgoni v hali B. Bolj podroben program je dosegljiv tudi na naši spletni strani.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Poljedelstvo

Prikaz in predavanja - kombinirane setve različnih vrst rastlin in novi tipi pridelave silaž kot krmne baze za prežvekovalce,

08. 04. 2024 ob 09:00

Gostilni Urška, Plitvica 10A, 9253 Apače

Vabimo vas na brezplačno strokovno predavanje in ogled dobre prakse s področja POLJEDELSTVA – KOMBINIRANE SETVE RAZLIČNIH VRST RASTLIN IN NOVI TIPI PRIDELAVE SILAŽ KOT KRMNE BAZE ZA PREŽVEKOVALCE,  ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, pod ukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.