Travniki Nature 2000 na kvizu »Mladi in kmetijstvo«

Travniki Nature 2000 na kvizu »Mladi in kmetijstvo«

Travništvo, pašništvo in pridelava krme, Izobraževanje  | 
Travniki Nature 2000 na kvizu »Mladi in kmetijstvo«

Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) skupaj z Društvom podeželske mladine Suha krajina (DPM Suha krajina) in KGZS – Zavodom Novo mesto vabijo, da se mladi prijavite in pomagate oblikovati pestre in zanimive dogodke po vsej Sloveniji.

Ključne besede: mladi, kmetijstvo, travniki, natura 2000

Tradicionalni Kviz »Mladi in kmetijstvo« je organiziran na dveh ravneh: regijskemu oz. območnemu delu sledi državno tekmovanje, kjer mladi tekmujejo iz znanja o kmetijstvu v Sloveniji. Na tekmovanjih sodelujejo 3-članske ekipe mladih s podeželja, ki se prijavijo na izpostavi javne službe kmetijskega svetovanja ali pri lokalnem društvu podeželske mladine. Tekmovalci morajo biti člani društva, ki je včlanjeno v Zvezo slovenske podeželske mladine (ZSPM). Regijski kvizi se bodo izvajali predvidoma od marca do maja - za točne datume spremljajte lokalna društva in območne zavode. Že sedaj pa si rezervirajte 4. junij, takrat bo potekal državni kviz na območju Suhe krajine. Pravila in razpise tekmovanj ter gradiva pripravijo organizatorji. Ta bodo dostopna na njihovih spletnih straneh. Strokovno komisijo na tekmovanjih sestavljajo organizatorji in strokovnjaki področja vsebin kviza.

Ena izmed letošnjih tem kviza bo »Travniki Nature 2000«. Zakaj je ta tematika pomembna? Zato, ker kmetijske površine v Sloveniji predstavljajo 20 odstotkov območij vseevropskega omrežja Natura 2000, ter so pomemben del kmetijske kulturne krajine in biotske raznovrstnosti. S prilagoditvami kmetijstva s pomočjo različnih ukrepov Skupne kmetijske politike Evropske unije, kmetijstvo pomaga živalskim in rastlinskim vrstam, da njihovo življenjsko okolje ohranjamo za prihodnje generacije.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!