Trajnostna preobrazba živinoreje

Trajnostna preobrazba živinoreje

Izobraževanje, Živinoreja  | 
Trajnostna preobrazba živinoreje

Agrobiznis pripravlja 17. novembra že 8. konferenco Nove tehnologije v kmetijstvu, katere glavna tema je tokrat trajnostna preobrazba živinoreje.

Na posvetu bodo skušali odgovoriti na vprašanje, kakšne spremembe pričakujejo kupci in kako se lahko temu prilagodijo živinorejci?

Tako bo v uvodnem delu doc. dr. Octavian-Mihai Machidon s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani predstavil trende v razvoju trajnostnih tehnologij v živinoreji.

Zanimivi so tudi primeri dobrih praks in tehnologije v živinoreji. Z nami bodo Danilo Meolic, lastnik kmetije v Bakovcih pri Murski Soboti, Simon Bela, mladi prevzemnik kmetije Bela v Sveti Trojici, in Roman Meško, lastnik kmetije v Veliki Nedelji.

Slišali bomo tudi pogovor, kakšni so trendi v prehranskih navadah in inovacije v mesnopredelovalni industriji. Na pogovoru bosta sodelovala Luka Sinček, direktor podjetja Bevo, d. o. o., in Simona Petek, direktorica marketinga v Panviti, d. d.

Na konferenci bomo izvedeli tudi, kdo so zmagovalci natečaja Agrobiznis hi-tech 2023. S tem natečajem spremljamo, kako se tehnološko posodabljajo kmetije, kmetijska in živilska podjetja. Zgodbe o naprednih, inovativnih in predvsem uporabnih rešitvah za kmetijstvo ter pri proizvodnji, logistiki in trženju hrane objavljamo vse leto. V letošnjem natečaju sodeluje 15 kandidatov v treh kategorijah.

Udeležba je brezplačna, prijava pa obvezna.

Za dodatne informacije ali v primeru težav pri prijavi se obrnite na maja.tanko@finance.si.

Nazaj

Prihajajoči dogodki