Tehnološke rešitve za pridelavo kakovostnega sena

Tehnološke rešitve za pridelavo kakovostnega sena

Kmetijstvo in okolje, Živinoreja, Rastlinska pridelava, Gospodarjenje  | 
Tehnološke rešitve za pridelavo kakovostnega sena

Ob koncu projekta CRP »Tehnološke rešitve za pridelavo kakovostnega sena - V4-1610« organizirajo brezplačni zaključni seminar, ki bo potekal v petek, 29. novembra 2019 z začetkom ob 10. uri na KMETIJSKEM INŠTITUTU SLOVENIJE (dvorana v Paviljonu 2000) Hacquetova ulica 17, 1000 Ljubljana.

Ključne besede: pridelava sena, kakovost

Na seminarju bodo strokovni in širši javnosti predstavili tehnološke posebnosti najpogostejših sistemov za dosuševanje sena iz stališče porabe energije in trajnostno rabo strojev za spravilo krme glede porabe goriva. Sledil bo sklop predavanj na temo kakovosti samega sena kot so spremembe sestave in vsebnosti neto energije za laktacijo med sušenjem krme na travniku in na sušilnicah.

Predstavljena bo preteklost, sedanjost in prihodnost sušenja krme na tleh, pa tudi sestava in hranilna vrednost krme iz trajnega travinja. Posebno predavanje pa bo namenjeno stroškovnemu vidiku sušenja pri izboljšanju kakovosti sena.

Na koncu bo sledila še predstavitev proizvajalcev in zastopnikov proizvajalcev strojev za spravilo krme. Program seminarja je primeren za vse živinorejce, še zlasti pa za tiste, ki imajo prirejo sedaj zelo aktualnega senenega mleka ali senenega mesa.

PROGRAM, VABILO in PRIJAVNICA

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!